Blik op de Toekomst | Goed nieuws voor O18 na overwinning

O18 4Mei
O18 4Mei

Het was een rustige zaterdag voor de Ajax-jeugd. Wel won de O18 als kersverse voorjaarskampioen een belangrijk duel met FC Utrecht en greep het Ajax Vrouwen Talententeam naast de titel. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Ajax O18 trof zaterdag op sportcomplex de Toekomst de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Zonder zelf in actie te komen werden de Ajacieden dinsdag voorjaarskampioen vanwege de nederlaag van Feyenoord bij Vitesse. Tegen FC Utrecht stond het thuisvoordeel in de landelijke finale tegen AZ op het spel. Enkel een overwinning zou daarvoor zorgen.

Die overwinning kwam er eenvoudig. De Ajacieden speelden rustig en hadden een doel: drie punten. Dankzij goals van Skye Vink, Don-Angelo Konadu en Tijn Peters werd het 3-0. Daardoor speelt Ajax de wedstrijd om de landelijke titel in eigen huis tegen AZ.

Knotsgek duel
Het Ajax Vrouwen Talententeam ging tijdens de laatste speelronde van de competitie op bezoek bij FC Twente. Voorafgaand stonden de Ajacieden in puntenaantal gelijk met PSV, maar de Eindhovenaren hadden een beter doelsaldo van +1. 

In Oldenzaal voltrok zich een spannend duel en keken de Ajacieden bij rust tegen een 2-1-achterstand aan. Na een eigen doelpunt en een treffer van Danique Tolhoek stonden de Ajacieden halverwege de tweede helft op een 2-3-voorsprong en kregen ze hoop op meer. Er vielen uiteindelijk nog drie treffers, maar niet zoals de Ajacieden wilden. Het werd 4-4 en de titel ging naar PSV.

Ajax O14 deed wat het moest doen met het oog op een eventuele titel. De Amsterdammers wonnen met 1-5 bij NAC en kropen zo dichter bij koploper PSV, die niet in actie kwam. Het verschil, met nog een duel te gaan, is twee punten in het voordeel van de Eindhovenaren. Zaterdag 1 juni is de ontknoping. Dan speelt Ajax O14 tegen De Graafschap en PSV tegen Vitesse. 

Ruime zege O13-2
Het andere thuisduel ging tussen Ajax O13-2 en PSV O13-1. De Amsterdammers boekten een uitstekende zege op de Eindhovenaren en wonnen met 5-0. Eljero Stolk maakte er drie en de overige treffers kwamen van Maceo Weekers en Lennox Heitinga. De jongste jeugd kwam niet in actie in verband met de meivakantie.

Toernooi O16
Ajax O16 nam deel aan het U16 International Tournament in Guadeloupe. De Amsterdammers waren ingedeeld in poule A bij Le Havre, Sélection CANBT en Sélection Marie-Galante. De Ajacieden wonnen alle drie de groepsduels: 3-2 tegen Le Havre, 6-0 tegen CANBT en 9-0 tegen Marie-Galante.

In de kwartfinale werden de Amsterdammers uitgeschakeld door Olympique Lyon. Het werd 2-1 voor de Fransen. Vervolgens wonnen de Ajacieden na strafschoppen van Ivoorkust. In de strijd om de vijfde plek was AS Monaco zaterdag de tegenstander. Het elftal van trainer Frank Korpershoek won het laatste duel in Frankrijk met 1-0.

Le Havre - Ajax O16 2-3
Ajax O16 - CANBT 6-0
Ajax O16 - Marie-Galante 9-0
Olympique Lyon - Ajax O16 2-1
Ajax O16 - Ivoorkust 1-1 (Ajax w.n.s.)
Ajax O16 - AS Monaco 1-0

Alle uitslagen:
Ajax O13-2 – PSV O13 5-0
NAC Breda O14 – Ajax O14 1-5
Jong FC Twente – Ajax Vrouwen Talententeam 4-4
Ajax O18 – FC Utrecht O18 3-0

Gerelateerde artikelen

Appiah Feyenoord

Ajax O18 officieel voorjaarskampioen

Ajax O18 is dinsdagavond zonder zelf in actie te komen officieel voorjaarskampioen geworden. Dankzij de nederlaag van Feyenoord O18 bij Vitesse zijn de Ajacieden met nog een wedstrijd te spelen niet meer te achterhalen.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

BOT Alders

Blik op de Toekomst | O18 blijft op titelkoers

Het was weer een zaterdag met volop doelpunten op sportcomplex de Toekomst en elders. Zo won de O18 na een spectaculaire slotfase van Vitesse, ging de O17 hard onderuit en maakte het Vrouwen Talententeam er vijf. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Don Angelo Konadu

Blik op de Toekomst | O18 wint overtuigend in Eindhoven

De Ajax-jeugd kwam zaterdag weer op diverse plekken in het land in actie. Zo reisden er drie teams af naar Eindhoven, twee naar Arnhem en waren er volop duels op sportcomplex de Toekomst. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials