Blik op de Toekomst | Veel goals en spektakel

O17 BOT 1920

Een zaterdag met slechts drie thuiswedstrijden en voornamelijk uitduels stond er op het programma voor de Ajax-jeugd. Zo won de O10 twee keer, verloor de O15 bij AZ en speelde de O17 spectaculair met 4-4-gelijk. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

• #AjaxJeugd

Ajax O10 opende de zaterdag met twee vriendschappelijke wedstrijden. Het resulteerde in twee zeges: SVA O11 werd met 5-0 verslagen en Abcoude O11 werd met 19-1 huiswaarts gestuurd. De O13-2 en O14 speelden in de ochtend allebei een uitwedstrijd. Eerstgenoemde speelde met 2-2 gelijk bij ADO Den Haag O13-1 en Ajax O14 won met 4-0 bij Spartaan '20 O14.

Topper O17
De O17 trof in eigen huis de leeftijdsgenoten van AZ. Het duel begon met een razendsnel doelpunt van de gasten. Na een foute terugspeelbal scoorden de Alkmaarders binnen twintig seconden: 0-1. De ploeg van Martijn Reuser moest al vroeg in de achtervolging en was in de eerste twintig minuten duidelijk de bovenliggende partij. Kansen van Sean Steur en Elias Mechrouh mistten echter precisie.

De wedstrijd kwam vervolgens meer in balans en ook de gasten uit Alkmaar verschenen steeds vaker voor het doel van Ajax-doelman Aymean el Hani. De Ajacieden leken de rust in te gaan met een achterstand, maar een fout van de doelman van AZ bracht daar verandering in. De sluitpost verspeelde vlak voor zijn eigen doel de bal aan Emre Ünüvar, waardoor de Ajax-spits simpel kon scoren: 1-1.

Het tweede bedrijf begon met een flinke regenbui. Nadat die was weggetrokken kwamen de gasten voor de tweede keer op voorsprong. El Hani redde in eerste instantie nog op een schot, maar de rebound was hem te machtig: 1-2. Het antwoord kwam snel. Een voorzet van Haniel Pereira da Gama werd door Ünüvar bij de eerste paal knap verlengd en tot doelpunt gepromoveerd.

Goals
Doelpuntenmaker Ünüvar werd vervolgens gewisseld voor Bendeguz Kovacs. Laatstgenoemde zette Ajax op zijn beurt met een fraaie voetbeweging voor de eerste keer op voorsprong. De spits volleerde de bal na een voorzet van links achterwaarts in het doel: 3-2. De goals volgden elkaar in de tweede helft in rap tempo op, want AZ maakte vijftien minuten voor tijd vanaf de stip doelpunt nummer zes van de middag.

Daar bleef het niet bij. Twee minuten voor tijd leek invaller Sanyika Puljhun Ajax O17 de volle buit te bezorgen met een rake schuiver in de lange hoek. De gasten bleven echter strijdbaar en maakten in de volgende aanval direct gelijk: 4-4. In de slotseconde was een andere Amsterdamse invaller, Miguel Joao da Silva, nog heel dicht bij de winnende, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

De O15 en O16 speelden uitwedstrijden. Ajax O15 ging met 4-0 onderuit bij AZ en de O16 won niet bij Willem II. Het duel met de leeftijdsgenoten van Tilburg eindigde in 2-2.

Ajax O12 speelde zondag een toernooi in Kerkrade. De Ajacieden verloren slechts één duel en wonnen in Limburg de finale van AZ O12. Daarmee werd de Frits Schrouff Future Trophy veroverd.