Blik op de Toekomst | Bekervoetbal perfecte opmaat voor de competitie

Koppers1920
Koppers1920

Seizoen 2023/2024 nadert met rasse schreden voor de Ajax-jeugd. Aan de vooravond van de competitiestart speelde Ajax O14 een oefentoernooi op de Toekomst en kwamen er verschillende elftallen in actie in het bekertoernooi.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Ajax O14 kreeg in Amsterdam bezoek van het Braziliaanse Laranja Mecanica en Anderlecht. Het jeugdteam van Ajax won met 3-1 van de Braziliaanse voetbalacademie. Mohammed Tatuh maakte voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft maakten Mees Arens en Daan Elshout het verschil voor Ajax O14.

Later op de dag ging het jeugdelftal van Ajax wel onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Anderlecht. De jonge Ajacieden verspeelden een 3-0-voorsprong en gingen uiteindelijk met 3-5 onderuit. Denzel Darko maakte twee treffers voor O14. De andere goal was van Sean Calor.

Bekerwedstrijden in Amsterdam
Ajax O13-2 speelde in de beker tegen Alphense Boys. Zij lieten op de Toekomst er geen twijfel over bestaan wie de favoriet was in dit duel. Mede dankzij twee treffers van Maceo Weekers werd het 6-2.

In Haarlem plaatste Ajax O17 zich voor de volgende ronde van de beker. Tegen de amateurs van Koninklijke HFC werd het 1-3 voor O17. De Haarlemse vereniging is tevens een partnerclub van Ajax.

Monsterscore O18
De oudste jeugd speelde in de beker tegen Hollandia uit Hoorn. Aan de rand van het IJsselmeer maakte Ajax O18 gehakt van de leeftijdsgenoten van Hollandia. Het werd zaterdagmiddag maar liefst 0-15(!) in Hoorn.

Gerelateerde artikelen

Cruijff Collectie 2 1920

Dankbaarheid en trots tijdens presentatie Johan Cruijff-collectie

In de vorm van 1414 shirts is de onthulling van de nieuwe Johan Cruijff-collectie een eerbetoon aan de enorme successen van Johan Cruijff met het gouden Ajax in de jaren zeventig én de indruk die hij maakte tijdens zijn terugkeer. Frank Rijkaard, Sjaak Swart en Jordi Cruijff waren bij de presentatie. "Als zoon heel trots en dankbaar hoe mensen nog elke dag met 'nummer 14' bezig zijn."

Tags

  • #Cruijff

Socials

De Ligt 1920

Top 10 Goals | Golden Boy De Ligt

Matthijs de Ligt opende zijn scoreformulier bij de Amsterdammers geheel volgens de Ajax-traditie door bij zijn debuut te scoren tegen Willem ll. Het bleef niet bij die ene treffer voor de centrale verdediger. Om hem te feliciteren met zijn 24e verjaardag hebben we zijn tien mooiste goals voor je op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials