Emanuelson op zijn plek bij Jong Ajax: 'Voelt goed om weer thuis te zijn'

Urby Emanuelson is na ruim 12,5 jaar weer terug op het oude nest. De goedlachse oud-Ajacied fungeert sinds dit seizoen als assistent-trainer in de staf van Jong Ajax. Hij kwam over van FC Utrecht. "Voor mij was al heel snel duidelijk dat ik terug wilde naar Ajax."

Tags

  • #Emanuelson

Socials

"Het is ontzettend leuk om weer terug te zijn. Nu bij Jong Ajax, lekker met die jongens aan de slag", steekt Emanuelson, die nog altijd erg enthousiast is, van wal. "Ik vind het zeker leuk. We hebben een klein spelersaantal. Als we een extra speler nodig hebben, dan doe ik nog weleens mee."

Thuis
Emanuelson vertrok in januari 2011 uit Amsterdam voor een avontuur bij AC Milan. Vervolgens speelde hij ook nog voor onder meer Fulham, AS Roma en FC Utrecht, waar hij in de zomer van 2022 een punt achter zijn profcarrière zette. "Er is een hele hoop veranderd sinds ik weg ben gegaan. Zeker in de eerste week moest ik nog even mijn plekje vinden en de mensen leren kennen. Maar het voelt goed om weer thuis te zijn", aldus de oud-Ajacied.

De linksbenige technicus debuteerde in februari 2005 voor Ajax tegen AJ Auxerre. In totaal speelde hij ruim 250 wedstrijden in Amsterdamse dienst. "Ik kijk terug op een hele mooie periode. Ik heb er van kleins af aan naar toegeleefd", aldus Emanuelson. "We hebben hele mooie wedstrijden gespeeld. Mijn goals zie ik nog vaak terugkomen op de socials van Ajax."

Terugkeer
Emanuelson keerde deze zomer terug in Amsterdam. "Ik heb in februari met Klaas Jan (Huntelaar, red.) gesproken. Hij vroeg me naar mijn rol bij FC Utrecht en de dingen die ik daar deed beviel hem wel. Vervolgens kwam er een vacature vrij in de staf van Jong Ajax. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en toen is het snel gegaan", vertelt Emanuelson.

"Jong Ajax is natuurlijk een heel belangrijk team binnen de club, waar heel veel talent is. Het is aan ons om deze jongens op de juiste manier te prikkelen, ontwikkelen en klaar te stomen voor het eerste elftal."

Gerelateerde artikelen

Urby 1920

Emanuelson toegevoegd aan staf Jong Ajax

Urby Emanuelson wordt toegevoegd aan de staf van Jong Ajax. De oud-speler van Ajax wordt aankomend seizoen assistent-trainer onder coach Dave Vos. Emanuelson tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd kent tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #Emanuelson

Socials

Thumb Emanuelson 880

Enoh Reunited met Urby Emanuelson | 'In topduels ben ik altijd goed geweest'

'Driesterrenreporter' Eyong Enoh kijkt met oud-ploeggenoten terug op hun tijd bij Ajax. Samen met Urby Emanuelson blikt hij in deze aflevering onder meer terug op zijn officiële debuutwedstrijd tegen Auxerre, de geweldige goals die hij met zijn 'magische linkerbeen' maakte en de voorbeeldrol die Edgar Davids speelde.

Tags

  • #EnohReunited

Socials

201027 Emanuelson Over Atalanta.Copy.02

Emanuelson: 'Atalanta voorbeeld van verandering in Italiaanse voetbal'

Oud-Ajacied Urby Emanuelson speelde in het seizoen 2014/2015 negen wedstrijden voor Atalanta Bergamo, dinsdag de tegenstander van Ajax in de groepsfase van de UEFA Champions League. Emanuelson bereidt ons aan de hand van enkele foto's vast voor op de Italiaanse tegenstander.

Tags

  • #UCL
  • #ATAAJA

Socials