Blik op de Toekomst | Gemengde uitslagen richting de winterstop

Ajaxo13 AZ1
Ajaxo13 AZ1

Als Sinterklaas weer uit het land is en de kerstboom bij de meeste mensen in huis staat, betekent het dat de winterstop met rasse schreden naderbij komt. Voor teams als Ajax O17 en Ajax O14 zit de eerste seizoenshelft er na zaterdag op. Maar wat hebben de verschillende teams gedaan op de Toekomst en daarbuiten? Dat lees je in deze Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Het eerste elftal won zaterdagavond in een volle Johan Cruijff ArenA met 2-1 van Sparta. Ook bij de jeugd kwamen er verschillende teams van de Rotterdamse club op bezoek. Dat resulteerde voor Ajax in gemengde uitslagen.

Ajax O14 moest zijn meerdere erkennen in de Spartanen. Op sportcomplex de Toekomst werd het 5-7. Voor de stand maakte de nederlaag al niks meer uit. Vorige week pakte het team van Stan Bijl al het najaarskampioenschap door Feyenoord in Rotterdam met 3-4 te verslaan.

O16 redt de eer
Het oudste jeugdteam van Ajax, O18, speelde in de stromende regen gelijk tegen de Rotterdammers. Met de lichten aan op het hoofdveld scoorden beide teams één keer. De driepunter tegen Sparta kwam zaterdagmiddag van Ajax O16. Die sloten de eerste seizoenshelft af met een 3-1-overwinning.

De eerste seizoenshelft zit er ook op voor Ajax O17. Na een 2-2-gelijkspel zijn de Ajacieden op een derde plek geëindigd in de najaarscompetitie. De grootste overwinning van een Ajax-team (buiten de Twin Games) kwam bij O15 vandaan. De jonge Amsterdammers waren veel te sterk voor Alphense Boys: 9-1. O15 komt volgende week nog wel in actie, dan is FC Utrecht de tegenstander.

Bekijk hier een slider van onze fotograaf die onder andere bij Ajax O13 en Ajax O15 was.

Dit zijn de uitslagen:

Ajax O8-1 – VVA/Spartaan O9 17-8
ASC Waterwijk O8 – Ajax O8-2 6-10
Ajax O9-1 – sc Buitenboys O10 8-15
Ajax O9-2 – WV-HEDW O10 17-9
Ajax O12 – NAC Breda O12 27-0
Ajax O13-1 – AZ O13 0-3
Feyenoord O13 - Ajax O13-2 1-5
Ajax O14 – Sparta Rotterdam O14 5-7
Ajax O15 –
Alphense Boys O15 9-1
Ajax O16 – Sparta Rotterdam O16 3-1
PEC Zwolle O17 – Ajax O17 2-2
Ajax O18
– Sparta Rotterdam O18 1-1

Gerelateerde artikelen

Futurefavourites1920

Future Favourites #2 | 'We maken hem zeker captain'

In de rubriek Future Favourites maken twee jeugdspelers samen hun ideale Ajax-opstelling aller tijden. In de tweede aflevering is het de eer aan Levi Acheampong en Thijmen Romers van Ajax O16.

Tags

  • #FutureFavourites

Socials

Social Hate Brobbey

Ajax komt in actie tegen Social Hate

Iedere maand ontvangen spelers en speelsters van Ajax meer dan 1500 haatberichten op sociale media. Maar helaas zijn zij niet de enige. Dit soort berichten maken deel uit van een groeiende trend die online miljoenen mensen raakt. Als oproep om social hate het zwijgen op te leggen speelt Ajax dit weekend met drie witte stippen op het shirt, in plaats van namen. De drie stippen staan internationaal symbool voor stilte. Maar ook voor het menu-icoon waarop je klikt om haatberichten en bijbehorende accounts te rapporteren.

Tags

  • #SilenceSocialHate

Socials

Johnbosmantvt

Team van Toen | John Bosman: 'Bruins Slot zette mij in de spits'

"Poeh, dat is al even een tijdje geleden", grijnst John Bosman, nadat hij de foto van het eerste Ajax-elftal waarin hij actief was heeft gezien. Het is een plaat uit het seizoen 1982/1983, een goede veertig jaar geleden. Ondanks dat het al even geleden is, zijn de spelers op de foto voor de voormalig centrumspits zeker geen onbekenden.

Tags

  • #TeamvanToen
  • #Bosman

Socials