09/12/2023 - 18:45 uur
Johan Cruijff ArenA
Sparta Rotterdam
  • C. Neghli  55"

• Ajax heeft met 2-1 gewonnen van Sparta dankzij treffers van Brobbey en Bergwijn.
  • De Ajacieden speelden drie witte punten op de rug vanwege de 'Silence Social Hate'-campagne
  • Brian Brobbey was met 56 procent van de stemmen de Player of the Match

Liveblog

22:45

Slaap lekker, Ajacieden 💤

Goalbergwijn900 4 ??

We sluiten het liveblog af met een juichplaat van doelpuntenmaker Steven Bergwijn.

Komende donderdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan is AEK Athene de tegenstander in eigen huis.

22:30

'We vonden het tijd om een statement te maken'

Ajax won zaterdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA met 2-1 van Sparta. Steven Berghuis blikte terug op de wedstrijd en sprak zich uit over de 'Silence Social Hate'-campagne. "Hopelijk kunnen we met deze actie aandacht vragen voor online haatberichten en kinderen inspireren."

21:55

Van 't Schip: 'Hadden meer kansen moeten verzilveren'

Schip900 2 ??

John van 't Schip verscheen na afloop van de 2-1-overwinning op Sparta voor de camera van ESPN. De hoofdtrainer was blij met de overwinning, maar zag ook dat de Ajacieden scherpte misten voor de goal. "We lieten een aantal kansen liggen in de eerste helft. Ik zag enkele aanvallen waarin we binnen de zestien combineerden, maar niet scoorden. Was dat wel gebeurd, dan ga je met een veiligere voorsprong de rust in. De goals die we maakten waren goed, maar we hadden nog een aantal kansen moeten verzilveren."

Sparta kwam tien minuten na rust terug in de wedstrijd door een doelpunt van Camiel Neghli. "De energie was wat minder in de tweede helft, we kregen minder de grip erop", stelde Van 't Schip. "Sparta speelde ook goed, al kwamen ze niet echt tot grote kansen. Wij kregen ook wel mogelijkheden, maar ik vond dat we te snel de bal verloren in de tweede helft."

Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Kristian Hlynsson werden gewisseld tegen Sparta. Van 't Schip verklaarde deze keuzes voor de camera. "Brian had natuurlijk al eerder last van zijn hamstring en Steven had ook last. En bij Kristian (Hlynsson, red.) was de tank simpelweg leeg."