Blik op de Toekomst | Ajax O16 verslaat Feyenoord O16

THUMBBLIKOOPTOEKOMST

Door de interlandverplichtingen van spelers van O17 en O18 was het een iets rustiger jeugd-weekend dan normaal. Toch stonden er nog genoeg leuke duels op het programma. In dit artikel lees je er alles over.

• #AjaxJeugd

Het mooiste affiche van de dag was de wedstrijd tussen Ajax O16 en Feyenoord O16. De ploeg van trainer Dennis van den IJssel stond er voor het treffen met de Rotterdammers niet goed voor in de competitie: Ajax O16 bezette de vierde plek. Feyenoord O16 stond vijfde, met maar één punt minder.

Felle wedstrijd
Ajax begon fel aan de mini-Klassieker. Al in de eerste minuut kreeg de thuisploeg een prima kans. Daarna werd Feyenoord wat sterker en creëerden de Rotterdammers een aantal grote mogelijkheden. Doelman Timo Schreuder verrichtte in die fase meerdere goede reddingen.

Toch kwam de openingstreffer van Ajax. Na een goede combinatie door de as kwam Kayden Wolff in scoringspositie en hij rondde rustig af. Nog voor rust verdubbelde Jorrel Hato de score, toen hij na een corner netjes binnentikte.

In het tweede bedrijf kreeg Ajax een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen. Dat lukte niet en daardoor werd het na de late 2-1 van Feyenoord toch nog even spannend. Gelukkig overleefde Ajax de slotfase en schreef het drie belangrijke punten bij.

Ajax O15 verliest na doelpuntenfestijn
Ook Ajax O15 heeft het lastig in de competitie. Nadat wedstrijden tegen Alphense Boys en NAC Breda werden verloren, zakte het elftal van trainer Mischa Salden een stukje weg op de ranglijst.

Het thuisduel met Sparta was spectaculair, hoewel het even duurde voor de wedstrijd ontbrandde. Voor rust scoorde alleen Emre Ünüvar. Na de pauze ging het echter hard. Sparta kwam terug tot 1-2, waarna het opnieuw Ünüvar was die voor Ajax doel trof.

Die goal werd twee minuten later alweer tenietgedaan. Na de 2-3 van Sparta ging Ajax dapper in de aanval, maar baten mocht het niet. Kort voor tijd beslisten de Rotterdammers het duel en werd het 2-4. Uit een strafschop deed Maarten IJsseltein nog wat terug, maar genoeg was dat niet.