Blik op de Toekomst | Ajax O17 verliest bekerfinale na thriller

Header 880
Header 880

Twee jeugdwedstrijden stonden er op het programma dit weekend. Ajax O17 verloor de bekerfinale na een verlenging van FC Utrecht O17. Ajax O15 won in eigen huis van de leeftijdsgenoten van AZ. Bekijk alles in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Ajax O15 sloot de competitie af met een thuiswedstrijd tegen AZ O15. Op sportcomplex de Toekomst werden de gasten met 5-0 verslagen. De Ajacieden zijn door de overwinning op plek twee geëindigd in de voorjaarscompetitie.

Enerverende finale

De bekerfinale bij Ajax O17 was nog geen twintig seconden oud toen FC Utrecht de leiding nam. De Ajacieden namen vervolgens het heft in handen en kregen via Mark Verkuijl, Skye Vink en Stanis Idumbo Muzambo enkele goede kansen op de gelijkmaker, zonder succes.

Bizarre slotfase
De Amsterdammers gingen na rust in hetzelfde tempo verder en na dik één uur spelen was het raak. Een goede voorzet van David Kalokoh werd binnen gekopt door invaller Kayden Wolff. De aanvaller leek vervolgens de matchwinner te worden dankzij zijn tweede doelpunt vlak voor tijd. Ware het niet dat FC Utrecht, via de doelman, in de allerlaatste seconden alsnog langszij kwam waardoor er een verlenging aan te pas moest komen.

Deceptie
De laatste seconden waren in de verlenging opnieuw desastreus voor de Amsterdammers. Wederom sloeg de thuisploeg toe in de absolute slotfase waardoor FC Utrecht O17 de beker won.

Na afloop stonden Yuri Rose, doelman Tommy Setford en doelpuntenmaker Kayden Wolff zichtbaar teleurgesteld voor de camera.

Uitslagen jeugd:

12:00 uur Ajax O15 – AZ O15 5-0

14:30 uur FC Utrecht O17 – Ajax O17 3-2 (n.v.)

Gerelateerde artikelen

O13beker 880

Blik op de Toekomst | Ajax O13 pakt de beker

Er stonden twee belangrijke bekerduels op het programma deze zaterdag. Ajax O13-1 speelde de finale bij Feyenoord en Ajax O17 nam het in de halve finale op tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Beide teams wonnen, O13 met 1-3 en O17 met 2-0.

Tags

  • #Ajax Jeugd

Socials