Blik op de Toekomst | Jonge Ajacieden winnen thuisduels, uitzeges voor O17 en O18

Header 1280
Header 1280

Een koude zaterdag voor de Ajax-jeugd. Zo versloegen de jongste teams hun tegenstanders op de Toekomst, boekte O17 een knappe zege in Utrecht en won de O18 in het oosten. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

• #AjaxJeugd

De zaterdag werd geopend met enkele thuisoverwinningen. Ajax O9-2 speelde op een ijskoude Toekomst tegen de Koninklijke HFC. De Amsterdammers wonnen met 14-7. Onze fotograaf was er vroeg bij en schoot enkele hele fraaie ochtendplaten.

Winst in vrieskou
De O11-teams behaalden eveneens een overwinning. Ook zij trotseerden de kou en versloegen hun tegenstander. De O11-2 won van DESTO met 3-1 en de O11-3 rekende in een spannend duel af met Legmeervogels O11-1: 5-4.

Ajax O12 trof de leeftijdsgenoten van AZ op de Toekomst. Zij konden de ongeslagen Amsterdamse reeks tot dan toe niet voortzetten en gingen met 5-13 onderuit. Ook daar was onze fotograaf bij.

Comeback O17
Ajax O17 reisde af naar Utrecht en keek al na een kleine vijftien minuten spelen tegen een 2-0-achterstand aan. Ajax rechtte de rug en kwam via een vrije trap van Jan Faberski voor rust dichterbij. Na de thee gingen de Ajacieden door met het jagen op de gelijkmaker. Die viel dik vijf minuten na de hervatting: een vrije trap van Rayane Bounida werd door Dies Janse verlengd en gepromoveerd tot doelpunt. Uiteindelijk was het invaller Don O'Niel die de wedstrijd besliste. De aanvaller werd gevloerd in de zestien, kreeg een penalty en benutte deze vervolgens zelf: 2-3.

Het Ajax Vrouwen Talententeam gaat de winterstop in als ongeslagen koploper. De Ajacieden vierden dinsdag het winterkampioenschap op bezoek bij VV Telstar en wonnen zaterdag opnieuw. Ditmaal was FC Twente/Heracles Academie niet opgewassen tegen de Amsterdammers: 3-0. Dankzij de eerste plek kwalificeert het Talententeam zich voor de kampioenspoule waar de bovenste zes teams uit de eerste seizoenshelft na de winterstop een volledige competitie spelen. Geniet nog eens van de heerlijke beelden van de overwinning op Telstar.

Hattrick Boerhout
Het slotakkoord was voor Ajax O18. Na de midweekse 5-4-nederlaag bij PEC Zwolle is de strijd bovenin ongekend spannend. De ploeg van Frank Peereboom reisde af naar het oosten waar het de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles Academie trof. De Amsterdammers maakten voor rust het verschil en wonnen uiteindelijk met 3-5. De Ajax-goals kwamen van Yoram Boerhout (3) en Chahine van Bohemen (2).