Blik op de Toekomst | O16 en O17 winnen van PSV, O18 verliest

O17 Header 1280

Het was een drukke zaterdag voor de Ajax-jeugd. De O11, O13 en O14 boekten grote zeges en er stonden drie toppers tegen PSV op het programma. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst

• #AjaxJeugd

De zaterdag werd geopend met twee nederlagen. De O9-1 en O9-2 gingen allebei onderuit tegen respectievelijk Buitenboys en Fortuna Wormerveer. De O11 zorgde voor de eerste overwinning van de dag. En wat voor een: op de Toekomst werden de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen met 27-0 verslagen.

Grote overwinningen
Ook Ajax O10-1 en Ajax O14 wonnen met grote cijfers. De O10-1 versloeg AFC met 16-2 en de O14 liet weinig heel van FC Twente voetbalacademie. De Amsterdammers wonnen met 8-0 en daar zat één hele mooie goal tussen die vanaf de zijkant werd vastgelegd.

Belangrijke overwinning O16
De Ajax-jeugd speelde zaterdag drie keer tegen de leeftijdsgenoten van PSV. De eerste krachtmeting was om 12:30 uur: Ajax O16 tegen PSV O16. De Amsterdammers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen binnen twee minuten op voorsprong via Emre Ünüvar. De gasten uit Eindhoven deden twintig minuten later iets terug en brachten het duel weer in evenwicht. Net voor de rust was het opnieuw Ünüvar die trefzeker was voor Ajax en zorgde voor een 2-1-ruststand.

Net als in de eerste helft was ook de start van het tweede bedrijf uitstekend van de Ajacieden. Ditmaal was het Sean Steur die een prima aanval van Ajax promoveerde tot een doelpunt. Na de 3-2 van PSV tien minuten na de goal van Steur tilde Levi Acheampong de marge weer naar twee. Vlak voor tijd deden de gasten nog iets terug maar dichterbij kwam PSV niet. Onze fotograaf was bij de 4-3-overwinning en schoot enkele fraaie juichplaten.

Acht Ajax-goals 📸
Ook Ajax O13-1 was op schot. In eigen huis was sc Heerenveen O13 de tegenstander. De Amsterdammers maakten er acht en hielden het doel schoon: 8-0

Na de winst van de O16 op PSV was het om 14:30 uur de beurt aan Ajax O18. Op De Herdgang ging de ploeg van Frank Peereboom met 1-0 onderuit tegen PSV O18. Dat betekende de eerste nederlaag voor de Ajacieden in de competitie.

Prachtige goals bij O17
De zaterdag werd afgesloten door Ajax O15 en Ajax O17. Onder 15 ontving sc Heerenveen O15 en won met 8-0. De derde en laatste ontmoeting tegen PSV deze zaterdag werd ook winnend afgesloten. Dankzij een prachtige goal van Jan Faberski, een rake strafschop van Shedrach Ebite en een knal van Rayane Bounida in de kruising werd het 3-0 voor Ajax O17.