Blik op de Toekomst | O17 verliest topper, O15 wint mini-Klassieker

Bounida 1280

Het koude weer zorgde voor een uitgedund programma bij de Ajax-jeugd. De wedstrijden van onder meer Ajax O18 en O16 werden afgelast, maar andere teams kwam wel in actie. Zo ging de O17 in eigen huis onderuit tegen PSV en won de O15 van Feyenoord. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

• #AjaxJeugd

Een groot gedeelte van de wedstrijden van de Ajax-jeugd vond zaterdag geen doorgang vanwege de winterse omstandigheden. De eerste twee uitduels van de dag die wél doorgingen gingen verloren. Zowel Ajax O8 als Ajax O9-1 ging ten onder buitenshuis. De O13-2 won wel. Op bezoek bij Spartaan '20 werd het 3-5.

Topper voor O17
Ajax O17 trof op de Toekomst PSV O17. De ploeg van Yuri Rose begon goed aan het duel met de Eindhovenaren. Na tien minuten spelen was het aanvaller Kayden Wolff die dankzij een lange bal van achteruit vrij op de goal afliep. De spits omspeelde de doelman en schoot de Amsterdammers vroeg op voorsprong. Vlak voor rust viel plots de gelijkmaker, waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

In het tweede bedrijf was opnieuw Wolff twee keer heel dicht bij een nieuwe Amsterdamse voorsprong, maar zijn schoten mistten precisie. Aan de andere kant was een spaarzame kans wel raak. De Ajacieden waren vervolgens niet in staat om écht grote kansen te creëren en stapten met een 1-2-nederlaag van het veld. Onze fotograaf was erbij.

Winst en verlies tegen Feyenoord
Ajax O13 en O15 speelden allebei tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De O13 ging met 4-1 onderuit, maar de O15 was wel succesvol. Na een vroege achterstand zegevierden de Ajacieden met 1-3.