Blik op de Toekomst | O17 wint spectaculaire bekerfinale

Header Beker Winst 1920
Header Beker Winst 1920

Het einde van het seizoen voor de jeugd komt in zicht. Zaterdag stond er voor Ajax O17 nog een beker op het spel. De Amsterdammers wonnen op spectaculaire wijze (6-3) van de leeftijdsgenoten van Den Haag. Bekijk hier hoe dit duel en de rest van de jeugd verliep.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

O17 begint wervelend
De bekerfinale in Amsterdam begon met veel balbezit voor Ajax. Het resulteerde in een vroege voorsprong. Een prachtige bal van Sean Steur bracht Emre Ünüvar in stelling. De spits controleerde de bal knap, omspeelde de doelman en schoof de bal vervolgens simpel in het lege doel: 1-0. Diezelfde Ünüvar liet zijn klasse niet veel later opnieuw zien. De behendige spits was het meest attent op een bal in de zestien en tikte zijn tweede doelpunt binnen.

Dat de ploeg van Michael Lamey dominant was werd in minuut 23 nogmaals bevestigd door Rayane Bounida. De nummer tien van Ajax maakte op schitterende wijze de 3-0 door de bal na enkele fraaie bewegingen kiezelhard in het doel te schieten. Binnen het half uur werd het zelfs 4-0 op sportcomplex de Toekomst. Ditmaal was het Mylo van der Lans die na een hoekschop de bal voorbij de Haagse keeper schoot.

ADO komt terug
In de tweede helft kregen de gasten wat ze wilden: een snel doelpunt. Keeper Aymean El Hani redde in eerste instantie op een inzet van ADO, maar de rebound ging erin: 4-1. Ajax was niet bij de les, maakte fouten in de opbouw en zag ADO met twee goals zelfs terugkomen tot 4-3. 

Dat zag de nieuwe hoofdtrainer van Ajax Francesco Farioli ook. De Italiaan meldde zich in de tweede helft aan de zijkant met Dave Vos, Marijn Beuker en Kelvin de Lang. Met nog ruim vijftien minuten op de klok kwam de regen met bakken uit de lucht, maar was het Bounida die de marge weer op twee zette. De Ajacied werd aangespeeld in de zestien en schoof de bal koeltjes in de hoek: 5-3.

In de slotfase probeerden de gasten opnieuw terug te komen, waardoor het spel op en neer golfde. Het was Luca Messori die als enige het net wist te vinden. In de blessuretijd schoot de aanvaller hard raak en besliste hij het duel definitief. Niet veel later konden de handen in de lucht bij de moegestreden Ajacieden na het laatste fluitsignaal. Na de Future Cup werd ook de beker veroverd door Ajax O17. 

Vrolijke gezichten
Nadat de spelers even de kleedkamer in waren geweest, meldden de Ajacieden zich op het veld. Een voor een ontvingen de spelers en de staf van Ajax O17 een medaille om vervolgens de beker in ontvangst te nemen. Het leverde mooie beelden op. 

Alle uitslagen:
Ajax O9-2 – WV-HEDW O10 9-10
PEC Zwolle O12 – Ajax O12
Ajax O16 – Sporting Charleroi O16
Ajax O17 – ADO Den Haag O17 6-3

Toernooi O9:

Ajax O9 - Anderlecht 2-3
RFC Liège - Ajax O9 1-2
OH Leuven - Ajax O9 0-3
Ajax O9 -
Liverpool 0-0

Gerelateerde artikelen

Bounida Regen Doelpunt 1920

Highlights Ajax O17 – ADO O17 | Ajacieden grijpen beker

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag op sportcomplex de Toekomst de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van ADO gewonnen. Na een 4-0-ruststand kwamen de gasten terug tot 4-3, maar de ploeg van Michael Lamey besliste het duel in de slotfase met twee treffers: 6-3.

Tags

  • #AjaxO17

Socials

Bounida Na Afloop

O17 uitgelaten: 'We hadden de wil en waren gemotiveerd'

Na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen ADO Den Haag keken de Ajacieden van de O17 terug op een prettige middag op sportcomplex de Toekomst. Dankzij de zege werd het seizoen afgesloten met twee bekers. "Twee prijzen in een jaar, onbeschrijflijk."

Tags

  • #AjaxO17

Socials

O17header

Blik op de Toekomst | Grote thuiszeges voor O17 en O14

Hoewel het een rustige voetbalzaterdag was op sportcomplex de Toekomst, viel er voor verschillende Ajax-talenten genoeg te juichen. Zo boekten onder meer Ajax O17 en O14 ruime overwinningen op respectievelijk PEC Zwolle en Borussia Mönchengladbach. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials