Blik op de Toekomst | Ruime zeges voor O18, O17 en O15

Header BOT 1280

Een drukke zaterdag voor de Ajax-jeugd. Zo wonnen de O11 en O15 bij PSV en pakten de O17 en O18 drie punten op sportcomplex de Toekomst. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

• #AjaxJeugd

De Ajax-jeugd speelde niet alleen zaterdag. Ook midweeks kwam al een aantal teams in actie. Ajax O17 verloor de wedstrijd tegen AZ met 2-0. Ajax O14 ging met 1-0 onderuit in en tegen Utrecht. Ajax O16 won wel het midweekse duel met Sparta. Met 1-3 was Ajax te sterk in Rotterdam. Het Vrouwentalententeam won eveneens bij Sparta. Xanne Kip opende vrijdag de score en Danique Tolhoek maakten er met twee doelpunten 0-3 van.

Terug naar zaterdag
De O8 opende de zaterdag met een nederlaag en ging nipt onderuit bij FC Abcoude O9 (11-10), de O11-3 en O11-2 wonnen respectievelijk met 6-4 en 6-2 en de O11 gaf Ajax 1 het goede voorbeeld: winnen in Eindhoven. De Ajacieden wonnen met 2-11.

Ajax O13-1 reisde af naar Friesland en won met 5-0 bij sc Heerenveen O13. Ook de O14 had een duel buitenshuis op het programma. Zij gingen met 2-1 onderuit bij PSV. Net als de O14 speelde ook de O15 een wedstrijd in Eindhoven. De Ajacieden boekten een uitstekende zege op De Herdgang. Dankzij Amsterdamse goals van Hasan Ayyildiz (2), Jivayno Zinhagel en Pharell Nash werd het 1-4.

Prachtgoal Bounida
Ajax O17 trof op eigen veld de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Ondanks het Amsterdamse overwicht in de openingsfase kwamen de gasten na dik een half uur spelen op voorsprong. De Amsterdammers trokken de stand echter razendsnel gelijk. Met een geweldige goal van Rayane Bounida stond het 1-1 bij de rust.

In het tweede bedrijf kreeg de ploeg van Yuri Rose waar het recht op had: een voorsprong. Via goals van Shedrach Ebite, Jan Faberski en Kayden Wolff eindigde het duel uiteindelijk in een ruime 4-1-overwinning. Onze fotograaf was erbij.

O18 wint
Ook het oudste jeugdteam won op de Toekomst. De Ajacieden versloegen in Amsterdam de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam met 3-0. De openingsfase was niet sprankelend van beide kanten. De Amsterdammers kwamen nauwelijks tot kansen, maar gingen wel met een voorsprong de rust in. Stanis Idumbo-Muzambo was, na tien minuten spelen, attent op een rebound na een schot van David Kalokoh en tekende voor de openingstreffer.

In de tweede helft kwam ploeg van Frank Peereboom beter voor de dag. Het resulteerde na zestig minuten spelen in de 2-0 van Yoram Boerhout. De spits faalde niet vanaf elf meter, nadat Rico Speksnijder binnen de zestien was gevloerd. Invaller Mohamed Hamouchi tekende voor de eindstand na een snelle combinatie tussen Kalokoh, Speksnijder, Idumbo-Muzambo en doelpuntenmaker Hamouchi. Onze fotograaf zocht vanwege de neerslag een plek op de tribune en schoot enkele hele fraaie platen.