Blind over de loting: ‘Er liggen kansen voor ons’

Blind2
Blind2

Ajax werd donderdagavond in Istanbul gekoppeld aan Sporting CP, Borussia Dortmund en Besiktas in groep C van de UEFA Champions League. Daley Blind spreekt van een mooie loting, maar waakt voor gemakzucht: "We zullen op ons allerbest moeten zijn om het waar te maken."

Tags

  • #UCL
  • #Blind

Socials

Kort na de loting van de groepsfase van de Champions League dook de verdediger wat dieper in de poule en legde hij de tegenstanders langs de meetlat. "Borussia Dortmund is de echte topclub in de poule. Van de Portugezen hebben we gezien dat ze lastig zijn, maar ik weet persoonlijk niet veel van Sporting. Bij Besiktas zal het een heksenketel zijn en dat zal niet makkelijk worden. Maar al met al is het een poule waar we naar uitkijken, met potentie om mijn en Ajax’ doelstelling waar te maken: overwinteren in de Champions League of in Europa. Het is een mooie groep."

Mooie affiches
Ervaring tegen de drie opponenten heeft Blind nauwelijks, al trof hij Borussia Dortmund wel eerder. Nu speelt zijn Oranje-ploeggenoot Donyell Malen bij de Duitse topploeg: "Altijd leuk om hem tegen te komen, het is voor Malen denk ik ook bijzonder om tegen een Nederlandse ploeg te spelen. De duels met Borussia zijn fantastische affiches. Hopelijk mogen er volle stadions zijn tegen die tijd, want het is een geweldig stadion met een mooie atmosfeer."

Vooraf had Blind geen favoriete tegenstander(s) in gedachten. "Ik hoopte op zich niet ergens op, al is het wel leuk om één topploeg te treffen. Daar kijk je naar uit, hoe moeilijk het ook kan zijn. Al ga ik ervan uit dat we met Ajax altijd kans maken, tegen welke ploeg dan ook."

Kansen
Hoe ziet de Ajacied de kansen van zijn team? "Het is een poule waarin zeker goede kansen liggen voor ons, maar dat zegt helemaal niets. Deze ploegen zitten niet voor niets allemaal in de Champions League. We zullen nog steeds op ons allerbest moeten zijn om onze doelstelling waar te maken. We zijn niet in de positie om te denken aan een pretpoule."

Tags

  • #UCL
  • #Blind

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadicjuicht2

Ajax treft Sporting, Dortmund en Besiktas in de UEFA Champions League

Ajax speelt in de groepsfase van de UEFA Champions League tegen Sporting CP, Borussia Dortmund en Besiktas. Dat is de uitkomst van de loting van donderdagavond in het Turkse Istanbul. De eerste speelronde van het grootste Europese clubtoernooi staat gepland voor dinsdag 14 september en woensdag 15 september.

Tags

  • #UCL

Socials

Alvarezcl

Klaar voor een nieuw seizoen? | CHAMPIONS LEAGUE

Er wordt donderdag geloot voor de groepsfase van de Champions League. Wie worden de tegenstanders van Ajax? Tijd om terug te blikken op de afgelopen twee edities, waarin Ajax schitterende potten speelde en in 2019 zelfs de halve finale wist te halen.

Tags

  • #UCL

Socials