Ajax O18 met vertrouwen richting mini-Klassieker: 'In huidige vorm, moeten we deze pakken'

Ajax O18 speelt zaterdag de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Trainer Frank Peereboom en spits Yoram Boerhout blikken vooruit. "Ik denk dat wij gewoon een goede wedstrijd gaan neerzetten."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Afgelopen week plaatste Ajax O18 zich - na een 1-0-overwinning - voor de volgende ronde in de UEFA Youth League. De loting werd door de talenten, onder wie Yoram Boerhout, live gevolgd. "Ik zat in de klas de loting live te kijken. We waren aan het hopen op een aantal teams, maar Sporting is een goede loting, denk ik. Dat het een uitwedstrijd is, is wel lastig maar wel een ervaring. We willen wel tegen Real Madrid of PSG spelen, maar tegen elke tegenstander is het leerzaam en een uitdaging."

Ook trainer Frank Peereboom volgde de loting met belangstelling. "Het affiche is mooi. Alle tegenstanders waren aansprekend. Sporting kennen we nog van vorig jaar, ook daardoor is dit een interessante loting. Het is wel jammer dat het uit is, we hadden thuis een vol huis willen krijgen in de vakantie.”

Voor het zover is wacht onder andere zaterdag nog een bekerduel met Feyenoord. De vorige keer was de mini-klassieker met 5-0 voor Ajax. Boerhout is dan ook vol vertrouwen. "Ik denk dat we 'm in deze vorm moeten pakken. Als we met een strak plan de wedstrijd ingaan, kunnen we Feyenoord net als de vorig keer oprollen."

Gerelateerde artikelen

AJAX Future Cup 1920X1080

Future Cup na drie jaar terug op de Toekomst

De Future Cup keert terug op sportcomplex de Toekomst. De elfde editie van het toernooi, dat de afgelopen drie jaar werd afgelast vanwege de coronacrisis, wordt gehouden tijdens het paasweekend van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april.

Tags

  • #FutureCup

Socials

Misehouy Scoort 1280

Highlights MTK Boedapest - Ajax O18 | Hoofdrollen voor Misehouy en Setford

Het is Ajax O18 gelukt om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de UEFA Youth League. In Hongarije won de ploeg van Frank Peereboom van de leeftijdsgenoten van MTK Boedapest. Gabriel Misehouy maakte het enige doelpunt van de wedstrijd vanaf de penaltystip: 0-1. In de blessuretijd voorkwam doelman Tommy Setford een strafschoppenreeks door een penalty van MTK Boedapest te pakken.

Tags

  • #AjaxO18
  • #UYL

Socials