Future Cup na drie jaar terug op de Toekomst

AJAX Future Cup 1920X1080
AJAX Future Cup 1920X1080

De Future Cup keert terug op sportcomplex de Toekomst. De elfde editie van het toernooi, dat de afgelopen drie jaar werd afgelast vanwege de coronacrisis, wordt gehouden tijdens het paasweekend van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april.

Tags

  • #FutureCup

Socials

De Future Cup is een internationaal hoog aangeschreven jeugdtoernooi voor O17-elftallen, dat tot en met 2019 traditiegetrouw tijdens het paasweekend werd gehouden op de Toekomst. Tijdens het toernooi zal het team van trainer Yuri Rose het opnemen tegen leeftijdsgenoten van zeven internationale clubs.

Levendigheid
"Ik ben ontzettend blij dat we eindelijk weer de Future Cup op de Toekomst kunnen organiseren", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Saïd Ouaali. "Toernooien zoals deze zijn heel belangrijk voor de opleiding van onze jeugdspelers, omdat het hen op het allerhoogste niveau laat presteren. Daarnaast kijk ik natuurlijk uit naar de levendigheid die dit toernooi elke editie weer met zich meebrengt."

De eerste editie van de Future Cup vond plaats in het paasweekend van 2010. Ajax behaalde in totaal vijf keer de eindwinst op het toernooi. De laatst gespeelde editie, in 2019, werd gewonnen door Juventus. Ajacieden als Davy Klaassen, Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Naci Ünüvar werden ooit al eens uitgeroepen tot beste speler van het prestigieuze toernooi.

De teams die deelnemen aan de Future Cup worden binnenkort bekendgemaakt. De kaartverkoop voor het toernooi start op maandag 27 februari vanaf 12:00 uur. Meer informatie over het deelnemersveld en de kaartverkoop volgt op onze kanalen.

AJAX Future Cup 1080X1080

Gerelateerde artikelen

Samenvatting1280

Samenvatting Ajax O17 - AZ | Ajacieden geven twee keer voorspong weg

Ajax O17 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om van AZ O17 te winnen. De ploeg van Yuri Rose kwam op sportcomplex de Toekomst twee keer op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 2-3 van de leeftijdsgenoten uit Alkmaar. Het gat tussen koploper AZ en Ajax bedraagt na deze nederlaag acht punten.

Tags

  • #AjaxO17

Socials