Brobbey: 'Ben blij om weer het Ajax-shirt te dragen'

Brian Brobbey kende een fantastische terugkeer in het Ajax-shirt. De spits maakte twee goals in de met 0-3-gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht. De 19-jarige spits was voor de winterstop actief bij RB Leipzig. "Als je weer bij Ajax komt en je scoort direct, is dat wel tof."

Tags

  • #UTRAJA
  • #Brobbey

Socials

Na afloop verscheen Brobbey met een brede glimlach voor de camera. "We hebben natuurlijk gewonnen en ik heb twee doelpunten gemaakt. Ik ben een heel blij persoon nu."

Ajax moest het bij de herstart van de Eredivisie stellen zonder Sébastien Haller, die met Ivoorkust op de Afrika Cup actief is. Dat levert perspectief op voor Brobbey, die al voorvoelde dat hij in de basis zou starten. "Ik zag het tijdens de trainingen al, dus ik heb me er goed op voorbereid. Dat heeft goed uitgepakt.”

Niet alleen Brobbey leverde een sterke prestatie af, heel Ajax was in goeden doen. "We hadden natuurlijk eerder thuis verloren van Utrecht en wilden ze nu terugpakken", vertelt Brobbey, die er begin oktober zelf natuurlijk niet bij was. "Als je de eerste dertig minuten zag: iedereen was echt scherp.”

Brobbey ging zelf na zeventig minuten voldaan naar de kant. Hij erkende dat de pijp bij hem leeg was. "Ik heb natuurlijk niet zoveel gespeeld bij Leipzig: op gegeven moment zijn de beentjes dan wel leeg.”

Het mocht de pret van een succesvolle start van zijn comeback niet drukken. "Het is een heel mooi begin”, sloot Brobbey af.

Tags

  • #UTRAJA
  • #Brobbey

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaiber1280

Klaiber op de weg terug: ‘Voorzichtig beetje wenden en keren’

Rechtsback Sean Klaiber herstelt nog steeds van een zware knieblessure. Die kwetsuur liep hij op bij het trainingskamp in Oostenrijk in het voorseizoen. Inmiddels is hij vijf maanden verder en op de weg terug. “Ik ben buiten aan het hardlopen en voorzichtig een beetje aan het wenden en keren."

Tags

  • #Klaiber

Socials

Timber1280 (1)

Verslag | Kick-start van 2022 voor Ajax in Utrecht

Ajax is het nieuwe kalenderjaar zondagmiddag uitstekend begonnen. De recordkampioen kende geen problemen met FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard was het verschil dankzij Antony en Brian Brobbey (2) voor de rust al gemaakt: 0-3.

Tags

  • #UTRAJA

Socials