Brobbey: 'Het was tijd om naar huis te gaan'

Brian Brobbey tekende vrijdag met veel plezier zijn nieuwe contract voor vijf jaar. Daarmee sluit hij een moeilijke periode in Duitsland definitief af. "Ik maakte weinig minuten bij RB Leipzig. Ik ben de mensen dankbaar dat ze mij terug hebben laten gaan naar Ajax."

Tags

  • #Brobbey

Socials

De 'verloren zoon' kwam donderdagavond laat aan in Oostenrijk en zette een dag later definitief zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis. "Ik was twee weken in Duitsland, maar kreeg steeds berichten met: 'wanneer is het klaar, wanneer is het klaar?'"

"Ik was er zelf al wel uit", vervolgde hij. "Maar de clubs moesten nog onderhandelen. Ik heb gezellige teamgenoten gehad in Duitsland, maar het was wel tijd om naar huis te gaan."

Belangrijk zijn
Nu is hij 'bij Ajax om te blijven', zo zegt hij zelf. "Ik ben de mensen in Duitsland er wel dankbaar voor dat ze mij hebben laten terugkeren naar Ajax. Nu wil ik de lijn van vorig jaar doorzetten en belangrijk zijn met doelpunten. Ik ga nergens meer heen."

Gerelateerde artikelen

Brobbey Presentatie 1280

Ajax en RB Leipzig bereiken akkoord over Brian Brobbey

Ajax en RB Leipzig hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Brian Brobbey naar Amsterdam. Brobbey tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Ajax betaalt aan de Duitse club een transfersom van € 16,35 miljoen, die via variabelen nog kan oplopen tot € 19,35 miljoen.

Tags

  • #Brobbey

Socials

Brob 880

Tevreden Brobbey is terug in 'zijn' Amsterdam

Brian Brobbey mag zich sinds vrijdag weer officieel Ajacied noemen. De twintigjarige aanvaller tekende, met een grote glimlach, zijn contract en sloot direct aan bij de groep in Oostenrijk.

Tags

  • #Brobbey

Socials