Bronzen borstbeelden Reynolds, Swart en Nouri onthuld

Het supportershome van Ajax is recent aangevuld met drie prachtige borstbeelden. Van Jack Reynolds, Sjaak Swart en Abdelhak Nouri werden bronzen kunstwerken gemaakt en in het bijzijn van familieleden opgehangen. "Ik vind het echt een eer dat hij hier nu nog staat, dat is subliem."

Tags

  • #Reynolds
  • #Swart
  • #Nouri

Socials

Reynolds was in het verleden lang actief voor Ajax en de man die het DNA van de club als geen ander bepaalde. De Engelsman was tussen 1915 en 1948 in verschillende periodes trainer van Ajax en had daarnaast ook nog enkele jeugdteams onder zijn hoede. Met een bronzen borstbeeld werd de markante man vereeuwigd in het supportershome van Ajax.

Zijn kleindochter Doesjka Lansdaal onthulde het kunstwerk samen met Swart. "Ik vind het mooi en hij lijkt er sprekend op. Het is heel bijzonder dat hij hier terechtgekomen is. Ik vind het een eer dat dit nu wordt gedaan. Hij is ongeveer 150 jaar geleden geboren. Het feit dat hij hier nu nog staat, is subliem."

Na de onthulling van het beeld van Reynolds volgde er voor Mister Ajax Swart een verrassing. In gezelschap van zijn hele familie kreeg ook Swart een eigen borstbeeld in het supportershome. "Ik was gekomen voor Reynolds en dan zie ik op het laatst mijn familie binnenkomen. Dat deed me wel iets, fantastisch gedaan."

Kunstenaar Hans Jouta maakte de borstbeelden, ook die van Nouri. "Het is heel moeilijk om iemand te portretteren. Die van Reynolds heeft bijvoorbeeld een andere dynamiek dan die van Nouri. Ik ben tevreden met het resultaat."

Gerelateerde artikelen

Still Mistwedstrijd 2

Swart en Nuninga over de Mistwedstrijd tegen Liverpool: 'Mooie uitslag, 5-1'

Sjaak Swart en Klaas Nuninga waren hoofdrolspelers in de legendarische Mistwedstrijd tegen Liverpool op 7 december 1966. Ajax versloeg de Engelsen die dag met 5-1. In de Ajax Gallery of Fame blikken de oud-Ajacieden 56 jaar later terug met unieke, nooit eerder getoonde beelden van het duel dat geldt als Ajax' internationale doorbraak.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

Cruijffgroningen

Ajax Doc | De erfenis van Johan Cruijff

Johan Cruijff werd op 25 april 1947 geboren in Amsterdam en kwam in 2016 te overlijden. Wat heeft de beste Ajacied nagelaten in de voetbalwereld? Trainers als Arrigo Sacchi en Arsène Wenger beschrijven welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. Ajax' nummer veertien zou donderdag 77 zijn geworden, maar leeft nog altijd voort in de gedachtegang van vele voetballers en trainers wereldwijd.

Tags

  • #Cruijff

Socials