Ajax Doc | De erfenis van Johan Cruijff

Johan Cruijff werd op 25 april 1947 geboren in Amsterdam en kwam in 2016 te overlijden. Wat heeft de beste Ajacied nagelaten in de voetbalwereld? Trainers als Arrigo Sacchi en Arsène Wenger beschrijven welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. Ajax' nummer veertien zou donderdag 77 zijn geworden, maar leeft nog altijd voort in de gedachtegang van vele voetballers en trainers wereldwijd.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Ook vertegenwoordigers van de jongere generatie als Pep Guardiola, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Peter Bosz dragen nog altijd Cruijff’s spelopvatting uit.

Verder zetten in deze documentaire schrijver David Winner (Brilliant Orange), historicus Hubert Smeets en Taco Dibbits (directeur Rijksmuseum) de invloed van het Ajax-icoon in een cultuurhistorisch perspectief.

Tot slot is er de onlosmakelijke band met FC Barcelona. De komst van Cruijff veranderde de Catalaanse club voorgoed. Onder meer oud-voorzitter Josep Bartomeu en (oud-)spelers als Xavi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué en Luis Suarez weten te vertellen dat het DNA van 'de Verlosser' nog altijd voelbaar is in Barcelona.

Gerelateerde artikelen

Cruijffstandbeeld

Ajax-supporters onthullen samen met Frank Rijkaard standbeeld voor Johan Cruijff

Frank Rijkaard en een afvaardiging van Ajax-supporters hebben vrijdagmiddag een standbeeld van Johan Cruijff onthuld. Het levensgrote bronzen beeld staat bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA en is ontworpen door kunstenaar Hans Jouta. Het beeldhouwwerk is tot stand gekomen door een inzamelingsactie onder supporters op initiatief van de Ajax Supporters Delegatie.

Tags

  • #JohanCruijff

Socials