Ajax Doc | De erfenis van Johan Cruijff

Wat heeft Johan Cruijff nagelaten in de voetbalwereld? Trainers als Arrigo Sacchi en Arsène Wenger beschrijven welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. Ajax' nummer veertien overleed op 24 maart 2016, vijf jaar geleden, maar leeft nog altijd voort in de gedachtegang van vele voetballers en trainers wereldwijd.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Ook vertegenwoordigers van de jongere generatie als Pep Guardiola, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Peter Bosz dragen nog altijd Cruijff’s spelopvatting uit.

Verder zetten in deze documentaire schrijver David Winner (Brilliant Orange), historicus Hubert Smeets en Taco Dibbits (directeur Rijksmuseum) de invloed van het Ajax-icoon in een cultuurhistorisch perspectief.

Tot slot is er de onlosmakelijke band met FC Barcelona. De komst van Cruijff veranderde de Catalaanse club voorgoed. Onder meer oud-voorzitter Josep Bartomeu en (oud-)spelers als Xavi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué en Luis Suárez weten te vertellen dat het DNA van 'de Verlosser' nog altijd voelbaar is in Barcelona.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl