De magie van Johan dwars door Mokum

Cruijff is Ajax en Cruijff is Amsterdam. Vanwege de geboortedag van de ‘eeuwige nummer veertien’ van Ajax gingen wij de stad in met exclusieve Cruijff-stickers. Stickers die enkele momenten uit zijn rijke Ajax-verleden op een fraaie manier verbeelden.

Tags

  • #Cruijff

Socials

De karakteristieke dribbel tegen FC Twente in 1982, de waanzinnige lob tegen Haarlem in 1981 en zijn iconische manier van juichen tegen Celtic in 1971. Beelden die Cruijff in amper vijftien seconden perfect weergeven. Cruijff is magie. Dat was hij en dat zal hij altijd blijven.  

'Jopie' zou op 25 april 2024 77 zijn geworden.

Gerelateerde artikelen

Cruijff 99 1920

On This Day | Erewedstrijd Johan Cruijff in 1999

Precies 25 jaar geleden, op 6 april 1999, vond er in de toenmalige Amsterdam ArenA een schitterende erewedstrijd plaats. Ajacieden die ooit deel uitmaakten van een elftal dat in een Europese finale speelde kwamen samen op initiatief van Johan Cruijff.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Cruijffgroningen

Ajax Doc | De erfenis van Johan Cruijff

Johan Cruijff werd op 25 april 1947 geboren in Amsterdam en kwam in 2016 te overlijden. Wat heeft de beste Ajacied nagelaten in de voetbalwereld? Trainers als Arrigo Sacchi en Arsène Wenger beschrijven welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. Ajax' nummer veertien zou donderdag 77 zijn geworden, maar leeft nog altijd voort in de gedachtegang van vele voetballers en trainers wereldwijd.

Tags

  • #Cruijff

Socials