Clubicoon Pettersson op bezoek in Amsterdam: 'Tijd bij Ajax was fantastisch'

Zweedse doelpuntenmachine terug in Amsterdam. Stefan Pettersson bracht onlangs samen met een delegatie van de Zweedse voetbalbond een bezoek aan de Johan Cruijff ArenA. De inmiddels 59-jarige Zweed kijkt met warme gevoelens terug op zijn Ajax-periode. "Ik heb hier geleerd hoe je moet voetballen."

Tags

  • #Pettersson

Socials

"Het voelt goed om terug te zijn", steekt Pettersson, die tussen 1988 en 1994 furore maakte in het wit-rood-wit, van wal. "Er zijn geen voetballers meer met wie ik heb samengespeeld, maar Ajax blijft altijd mijn club. Als ik terugdenk aan mijn periode in Amsterdam was het wel een fantastische tijd."

UEFA Cup-winst
Het mooiste moment van Pettersson in het Ajax-shirt is de UEFA Cup-winst in 1992. De Zweed verliet het veld in de tweede helft per brancard, nadat hij bij de cornervlag ongelukkig ten val kwam en zijn elleboog uit de kom raakte. "Ik ging gelijk naar het ziekenhuis om mijn elleboog terug te zetten en daarna direct terug naar de stad", blikt de Zweed terug.

Tegenwoordig is Pettersson teammanager van het Zweedse nationale team. "Ik regel alles om de ploeg heen. Je blijft zo werkzaam in de voetballerij en als alles goed loopt geeft dat gewoon een fantastisch gevoel", vertelt de Zweed, die samenwerkt met ex-Ajacied Zlatan Ibrahimovic. "Fysiek is hij een geweldig monster. Ik heb nog nooit iemand zo fit gezien, dat is echt ongelooflijk."

Tadic
Pettersson maakte in zijn Ajax-periode maar liefst honderd treffers. Dusan Tadic bereikte deze magische grens onlangs in de thuiswedstrijd tegen Sparta. "Tadic is een geweldige voetballer. Hij heeft een goede techniek en ziet het spel goed. En hij maakt goals, dat is natuurlijk ook belangrijk."

Tags

  • #Pettersson

Socials

Gerelateerde artikelen

Pettersson1280

Top 10 Goals | Stefan Pettersson

Op dinsdag 22 maart 2022 viert oud-Ajacied Stefan Pettersson zijn 59e verjaardag. De Zweed maakte vooral begin jaren 90 furore in het Ajax-shirt. In totaal speelde de spits 197 wedstrijden in het rood en wit, waarin hij precies honderd keer scoorde. We hebben ter ere van zijn verjaardag tien prachtige treffers van Pettersson op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top10Goals
  • #Pettersson

Socials

Petterson Portret 880

Pettersson: 'De beker ging voor het nationale team'

Ajax speelt donderdagavond tegen FC Twente in het bekertoernooi. Precies dertig jaar geleden troffen de Amsterdammers de Tukkers twee keer in één jaar om de KNVB Beker. Stefan Pettersson was er beide keren bij en in allebei de duels belangrijk.

Tags

  • #TWEAJA
  • #Pettersson

Socials

Zlatan 1280

Top 10 Goals | Er is maar één Zlatan

Zlatan Ibrahimovic nam zondagavond bij AC Milan afscheid van het profvoetbal. De Zweedse spits speelde van 2001 tot 2004 in Amsterdam en werd met Ajax twee keer landskampioen. Verder droeg 'Zlatan' de shirts van clubs als Malmö FF, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy. In Amsterdamse dienst maakte de aanvaller in ieder geval fabelachtige goals. We hebben ter ere van zijn prachtige carrière tien heerlijke treffers op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials