Competitieschema bekend: Ajax Vrouwen openen tegen Excelsior

Vd Bighelaar
Vd Bighelaar

De Ajax Vrouwen starten de competitie op vrijdag 27 augustus met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Dat blijkt uit het competitieschema van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen dat dinsdagmiddag door de KNVB is bekendgemaakt. Het duel in Rotterdam begint om 19:30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Een ruime week later, op zondag 5 september, volgt de eerste topper; Ajax ontvangt dan FC Twente op eigen terrein. De eerste 'vrouwen Klassieker' tegen nieuwkomer Feyenoord is op zondag 3 oktober in Rotterdam.

Omdat Feyenoord nieuw is in de competitie, is er een oneven aantal clubs in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Daarom is er elke competitieronde één club vrij. Ook zijn de play-offs komen te vervallen. De teams spelen nu drie keer tegen elkaar. De stand op de ranglijst na twee onderlinge duels bepaalt de thuis-/uitverhouding van de resterende acht duels. 

Winterstop
De winterstop in de Pure Eredivisie Vrouwen begint op 20 december en duurt tot en met donderdag 13 januari. De laatste speelronde van het seizoen start op vrijdag 20 mei.

Ook dit jaar wordt er op zondag om 12:15 uur elke competitieronde een wedstrijd live uitgezonden door ESPN.

Dit is het programma voor de Ajax Vrouwen:

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Sabajothumb

Quinty Sabajo verlengt bij de Ajax Vrouwen

Ook het komend seizoen speelt Quinty Sabajo bij de Ajax Vrouwen. De 21-jarige middenvelder verlengt haar lopende contract met één jaar, tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #Sabajo

Socials

2021 06 09 Contract Iris Stiekema 0002

Stiekema en Hoekstra tekenen eerste contract bij Ajax Vrouwen

Iris Stiekema en Isabelle Hoekstra hebben een handtekening gezet onder hun eerste contract bij de Ajax Vrouwen. De overeenkomst van Stiekema kent een looptijd van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2024, Hoekstra tekent tot medio 2022.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header

Ook de Ajax Vrouwen gestart met voorbereiding

Ook voor de Ajax Vrouwen is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Op sportcomplex de Toekomst werkte een kleine groep speelsters dinsdagochtend de eerste training af.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials