Contractverlenging voor Rasmussen: 'Ik voel me hier helemaal thuis'

Ajax heeft het contract van Christian Rasmussen met twee jaar verlengd. De Deense jeugdinternational staat nu tot medio 2024 onder contract in Amsterdam. De aanvaller kwam in 2019 naar Ajax en voelt zich inmiddels helemaal thuis.

Tags

  • #Rasmussen

Socials

"Ik ben blij en trots", opent Rasmussen. "Mijn familie is dat ook. Ik wil dit seizoen mijn debuut maken in Ajax 1, dat is mijn doel. In Jong Ajax wil ik bovendien een vaste waarde worden."

De contractverlenging is een tweede mooie ervaring in korte tijd, nadat Rasmussen eerder al meeging op trainingskamp naar De Lutte. "Het was leuk om met die grote spelers mee te draaien", vertelt de Deen over die week. "Ze hebben veel ervaring, dus dat was een mooie kans. Zeker over de speelstijl leer je veel; je moet als je de bal krijgt veel nadenken en weten wat je wil doen."

Aanpassen
Rasmussen heeft zich na twee jaar in Amsterdam goed aan weten te passen aan zijn nieuwe omgeving. Zijn Nederlandse taallessen hielpen daarbij. "Ik ben nu anderhalf jaar bezig met een taalleraar, twee keer per dag. Daar heb ik hard aan gewerkt. Het eerste half jaar was het wennen hier, met een andere familie, taal en omgeving. Maar nu is het goed en voel ik mij hier thuis."

Tags

  • #Rasmussen

Socials

Gerelateerde artikelen

Rasmussenthumb3

Christian Rasmussen verlengt contract bij Ajax

Ajax en Christian Rasmussen hebben overeenstemming bereikt over een verlenging van zijn contract. De nieuwe verbintenis van de achttienjarige Deen kent een looptijd van drie seizoenen en loopt af op 30 juni 2024.

Tags

  • #Rasmussen

Socials

rasmussen-wil-geschiedenisboeken-in

Rasmussen wil geschiedenisboeken in

Christian Rasmussen komt vanaf volgend seizoen Ajax versterken. De 16-jarige Deen sluit aan bij Ajax O17 en wil graag naam maken bij de club, waar eerder al zoveel landgenoten succesvol waren. Rasmussen gaat voor een plek in de geschiedenisboeken van Ajax.

Socials