Dag in het teken van Johan Cruijff

Cruijff 1280 1971 EC1 Cruijff Panathinaikos
Cruijff 1280 1971 EC1 Cruijff Panathinaikos

Op 25 april 2022 is het precies 75 jaar geleden dat Ajax’ eeuwige nummer veertien Johan Cruijff werd geboren in de Linnaeusstraat in Amsterdam. De maandag staat daarom in het teken van de beste Ajacied ooit. Ter nagedachtenis aan de in 2016 overleden Cruijff zendt ESPN om 17:00 uur de Ajax TV-special '75x Johan' uit. Deze special is vanaf 19:00 uur ook op de Ajax-kanalen te zien. Om 22:00 uur zendt de sportzender de documentaire ‘De Erfenis van Johan Cruijff’ uit.

Tags

  • #Cruijff

Socials

In de special '75x Johan' blikken we aan de hand van 75 momenten terug op het leven van De Verlosser. Je ziet onder meer de mooiste momenten uit zijn voetbalcarrière, zijn impact als trainer, maatschappelijke betrokkenheid na zijn actieve loopbaan en de erfenis van het orakel uit Betondorp anno 2022.

Opkomst van Cruijff
De special begint met de opkomst van Cruijff als talent uit de eigen opleiding. Verder volgen de mooiste momenten uit zijn eerste periode als speler bij Ajax. Verwacht prachtige goals, onorthodoxe assists en fenomenale acties en hoofdrollen in Europa Cup-finales.

Ook zijn tweede periode als speler in Amsterdam heeft een prominente rol in de special, evenals zijn nalatenschap als trainer en weldoener voor de Johan Cruyff Foundation. 

De Erfenis van Johan Cruijff
In 'De Erfenis van Johan Cruijff' worden bewonderaars van de voetballer en trainer Cruijff aan het woord gelaten. Wat heeft hij nagelaten in de voetbalwereld? Voetbaliconen als Pep Guardiola, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Peter Bosz dragen nog altijd zijn spelopvatting uit.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Gerelateerde artikelen

CL14K 1280 2022 04 24 Cruyff Legacy 14K Run 0038 (1)

Succesvolle Cruyff Legacy 14K levert prachtig bedrag op

Ruim drieduizend deelnemers kwamen zondag, daags voor de 75e geboortedag van Johan Cruijff, in actie tijdens de Cruyff Legacy 14K. De Johan Cruyff Foundation en de Ajax Foundation werkten bij het loopevenement hecht samen om geld op te halen om zo de ontwikkeling van kinderen door sport en spel te stimuleren. Uiteindelijk werd maar liefst €385.014 bijeen gelopen!

Tags

  • #Cruijff

Socials