Succesvolle Cruyff Legacy 14K levert prachtig bedrag op

CL14K 1280 2022 04 24 Cruyff Legacy 14K Run 0038
CL14K 1280 2022 04 24 Cruyff Legacy 14K Run 0038

Ruim drieduizend deelnemers kwamen zondag, daags voor de 75e geboortedag van Johan Cruijff, in actie tijdens de Cruyff Legacy 14K. De Johan Cruyff Foundation en de Ajax Foundation werkten bij het loopevenement hecht samen om geld op te halen om zo de ontwikkeling van kinderen door sport en spel te stimuleren. Uiteindelijk werd maar liefst €385.014 bijeen gelopen!

Tags

  • #Cruijff

Socials

Duizenden deelnemers namen zondag wandelend of rennend deel aan de Cruyff Legacy 14K, die startte vanaf de Johan Cruijff ArenA. Onder de vele lopers bevond zich ook oud-Ajacied Frank Rijkaard. Hij werd omringd door duizenden collega-Ajacieden. Mister Ajax Sjaak Swart was als ambassadeur present bij de ArenA.

Ontwikkeling stimuleren
Het doel van het evenement was vooraf dus helder. Geheel in de geest van Ajax-icoon Cruijff wordt alles gedaan om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Voor ieder kind is daarbij een veilige ruimte voor sport en spel belangrijk. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Juist voor deze kinderen steunt en ontwikkelt de Johan Cruyff Foundation sportactiviteiten.

De Cruyff Legacy 14K-editie van 2022 kon na de belemmeringen door corona in de afgelopen jaren eindelijk weer volledig worden gelopen. Zo werkten in 2021 ook de talenten uit de jeugdopleiding zich in het zweet bij de (deels alternatief ingevulde) Cruyff Legacy 14K. 

Ook voor vluchtelingen en statushouders in opvangcentra in Nederland en in vluchtelingenkampen in het buitenland is er dit jaar steun. Gezien de actuele situatie in Oekraïne gaat 50% van de netto-opbrengst van de Cruyff Legacy 14K naar sportprojecten waarmee Oekraïense vluchtelingen in opvanglocaties worden ondersteund. Zodat ook zij dankzij sport en spel plezier kunnen maken en de wereld om zich heen even kunnen vergeten.

Verschillende afstanden
Vrijwel alle deelnemers startten tegenover de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA en legden verschillende afstanden af. Op de route van de 14K Run kwamen de lopers langs verschillende bijzondere en inspirerende hoogtepunten uit het leven van Johan Cruijff. Net als de 5K Run was de finish van de langste afstand in de ArenA.

Deelnemers konden ook wandelend deelnemen aan het prachtige evenement. Tijdens de 14K Walk kwamen de wandelaars onder meer langs een muurschildering van Cruijff, liepen zij over de Johan Cruijff-brug en voorbij de middenstip van het oude Ajax-stadion De Meer.

Kids Run
De jongste jeugd nam deel aan de Kids Run, een loop die begon en eindigde in de Johan Cruijff ArenA. Eerder deze week liepen ook de talenten uit de Ajax-opleiding de Kids Run. Zondag was Ajax-ambassadeur Heini Otto de spreekstalmeester bij de finish in de ArenA. Hij onderwierp vele vermoeide lopers aan een enthousiast interview.

Ook was er dit jaar de Virtual Edition. Hierbij kwamen mensen vanuit huis in actie, door in hun eigen omgeving te rennen of te wandelen. De deelname werd gedeeld op social media met de hashtag #CruyffLegacy, #14KRun en #creatingspace.

Cheque
Dat het evenement zonder restricties kon worden georganiseerd én de jonge plus oudere lopers een prachtige dag beleefden, maakten de Cruyff Legacy 14K tot een geslaagd evenement. De cheque die de ambassadeurs Swart en Susila Cruijff na afloop trots toonden, was de slagroom op de taart. Op deze zonnige zondag hadden de deelnemers maar liefst € 385.014 bij elkaar gelopen. Een prachtig bedrag!

Tags

  • #Cruijff

Socials

Gerelateerde artikelen

Cruijff Johan 880 Erfgoed AFC006000008 071

Ajax Doc | De Erfenis van Johan Cruijff

Wat heeft Johan Cruijff nagelaten in de voetbalwereld? De beste Ajacied ooit overleed zes jaar geleden, maar werd op 25 april 2022 exact 75 jaar geleden geboren. Trainers als Arrigo Sacchi en Arsene Wenger beschrijven in deze documentaire welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. En ook vertegenwoordigers van de jongere generatie als Pep Guardiola, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Peter Bosz dragen nog altijd Cruijff’s spelopvatting uit.

Tags

  • #Cruijff

Socials