Danilo: 'Wil laten zien dat ik bij Ajax toekomst heb'

Danilo is dit seizoen door Ajax verhuurd aan FC Twente. De 21-jarige Braziliaan doet het in Enschede buitengewoon goed en is met negen doelpunten gedeeld topscorer van de Eredivisie.

Tags

  • #AJATWE
  • #Danilo

Socials

Danilo zag een tijdelijke overstap naar Enschede meteen wel zitten. "Ik wilde niet nog een jaar bij Jong Ajax spelen. Dat was mijn derde jaar op rij geweest. Ik wilde laten zien dat ik verder was en daarbij wilde ik mezelf verder ontwikkelen."

"Daarom reageerde ik gelijk positief toen Twente kwam. Ik was ook niet verdrietig of geschokt. Ik heb het meteen omarmd en er goed op gereageerd."

Danilo in zijn nieuwe omgeving in Twente.

Danilo in zijn nieuwe omgeving in Twente.

Levenslessen
Danilo is niet snel van slag. De Braziliaan ziet tegenslagen als noodzakelijke en leerzame ervaringen. "Mijn vader vond dat ik alles verdiende. Wat ik nu meemaak is wat God voor mij in petto had. Alle moeilijkheden in het verleden waren levenslessen."

"Ik heb mijn hoofd omhoog gehouden en ben verder gegaan", vervolgt de spits. "Alle nederlagen en afwijzingen hebben mij alleen maar sterker gemaakt."

Droom
En sterk is hij zeker, in zijn eerste maanden bij FC Twente. Danilo droomt van nog veel meer. "Mijn droom is om in de Champions League te spelen en om meer minuten bij Ajax te gaan maken. Ik kwam bij Ajax als achttienjarige en ik heb mij steeds meer ontwikkeld."

"Ik wil voetballen met plezier en op termijn doelpunten gaan maken voor Ajax", besluit de aanvaller. "En laten zien dat ik daar een toekomst kan hebben, want alles wat er nu gebeurt is ook dankzij de club. Ik ben nu een jaar verhuurd, maar wie weet wat er kan gebeuren als ik terugkeer."

Tags

  • #AJATWE
  • #Danilo

Socials

Gerelateerde artikelen

danilo-debuteert-voor-ajax-dreams-come-true

Highlights FC Twente - Ajax Vrouwen

Door storm Ciara werd FC Twente - Ajax begin februari afgelast. Dinsdag de 25e werd het duel ingehaald en hoopte Ajax het gat met koploper PSV terug te brengen tot 4 punten.

Socials

Allardlindhout

Ajax - FC Twente onder leiding van Lindhout

Scheidsrechter Allard Lindhout is aangesteld voor de wedstrijd Ajax - FC Twente. Hij wordt in de Johan Cruijff ArenA zaterdag geassisteerd door Roy de Nas en Dave Goossens. Jeroen Manschot is de VAR in Zeist. Het duel begint om 20:00 uur.

Tags

  • #AJATWE

Socials

2020 11 30 Training Ajax Liverpool 0239

Onana: 'We gaan het die jongens lastig maken'

Andre Onana ziet uit naar de wedstrijd tegen FC Twente van zaterdagavond. De doelman vind het leuk om tegen oude bekenden als Danilo en Kik Pierie te spelen. Zij zijn door Ajax verhuurd aan de club uit Enschede.

Tags

  • #AJATWE

Socials