Danilo: 'Ik wil geschiedenis schrijven met rugnummer negen'

Danilo is na een verhuurperiode van een seizoen bij FC Twente terug in Amsterdam. De spits is naar eigen zeggen een stuk volwassener geworden en wil strijden voor zijn plek bij Ajax.

Tags

  • #Danilo

Socials

"Ik voel me hier thuis. Het is alweer even geleden dat ik het shirt van Ajax droeg en ik probeer mijn kans nu te pakken. De voorbereiding was een goed moment voor mij om me te laten zien. Daarom betekende de goal tegen Leeds veel voor mij."

'Keihard werken'
De verhuurperiode in Enschede pakte prima uit voor de Braziliaanse spits. Hij maakte voor FC Twente zeventien goals. Vooral voor de winterstop was hij op dreef.

"In de tweede seizoenshelft ging het moeizamer. Maar alle spelers maken dat wel een keer mee. Hier bij Ajax is de druk weer anders. Je moet hier altijd presteren. Ik heb er keihard voor gewerkt om daar klaar voor te zijn."

Trainer Erik ten Hag zag in de voorbereiding ook een andere Danilo dan vorig seizoen. Zo noemde hij de spits onder andere 'volwassen'. De Braziliaan is het daar wel mee eens. "Mijn focus is anders nu. Ik besef nu meer dat dit het serieuze werk is. Ik wil heel Europa laten zien wie de echte Danilo is."

De concurrentie voor de spitspositie bij Ajax is hevig. Danilo zal met Sébastien Haller moeten strijden voor een plekje in de punt van de aanval. Maar daar is hij niet bang voor.

"Zonder concurrentie word je lui. Met zo'n goede speler om je heen leer je zelf ook veel meer bij. Daarnaast is hij ook een hele fijne gozer. We proberen elkaars niveau de hele tijd omhoog te stuwen."

Voorgangers met nummer negen
De aanvaller draagt dit seizoen rugnummer negen. "Veel legendes, zoals Zlatan Ibrahimovic en Luis Suárez, hebben met dit nummer gespeeld. Maar ik wil mijn eigen geschiedenis gaan schrijven met rugnummer negen."

Tags

  • #Danilo

Socials

Gerelateerde artikelen

Danilo

Highlights Ajax - Leeds (avond) | Genieten in Johan Cruijff ArenA

Ook deel twee van het dubbele programma tegen Leeds United werd overtuigend gewonnen door Ajax. In een sfeervolle Johan Cruijff ArenA zegevierde de hoofdmacht van Ajax in de avondwedstrijd met 4-0. Vooral het spel voor rust was genieten geblazen.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJALEE

Socials

Gravenberch

Verslag | Ook de hoofdmacht van Ajax maakt korte metten met Leeds

Het tweeluik met Leeds United heeft woensdag een honderd procent score opgeleverd. Nadat in de middag een jong, talentvol Ajax de Engelsen al met 3-1 had verslagen, werd óók het hoofdgerecht overtuigend in Amsterdams voordeel beslecht. Onder toeziend oog van zo'n 25.000 supporters in de Johan Cruijff ArenA won de hoofdmacht met 4-0. De goals kwamen van Davy Klaassen, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch en Danilo.

Tags

  • #PreSeason
  • #AJALEE

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl