De balans opmaken met Steijn: 'Ik ben ook ongeduldig'

Het trainingskamp in Duitsland zit er bijna op. Hoogste tijd dus om bij te praten met Ajax-trainer Maurice Steijn. De 49-jarige oefenmeester legt uit waar hij op de World of Sports adidas campus aan heeft kunnen werken. "We willen zo hoog mogelijk drukzetten, met veel intensiteit en dynamiek. Daarom hebben we veel en hard getraind."

Tags

  • #PreSeason
  • #Steijn

Socials

De trainer had het niet alleen over de speelwijze in het gesprek. Ook het teamgevoel staat hoog in het vaandel bij de Hagenees. "Zo'n trainingskamp is een mooie aangelegenheid om een team te creëren. Je ziet wel dat het één groep is. Daar is ook zo'n kamp voor bedoeld."

In Duitsland heeft Steijn de spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft allemaal de ruimte en kans gegeven om zich te laten zien. Daardoor heeft hij een goed beeld gekregen van de selectie op dit moment. "We kijken naar welke types we hebben en welke koppeltjes ik kan vormen om de speelwijze erin te slijpen. Op een gegeven moment gaat zo'n elftal zich vormen. Dat zal nog niet gelijk volgende week zijn. Het kan ook een paar weken duren voordat we de juiste balans hebben gevonden."

Transferzaken
Nu de transferwindow nog open is kan er nog het een en ander veranderen binnen de selectie van Ajax. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is ook aanwezig in Duitsland. Steijn en Mislintat hebben dagelijks contact over het halen van nieuwe spelers.

"We hebben met elkaar afgesproken dat we voor de spelers willen gaan die op onze lijst op nummer één staan. Dan kan het hier en daar wat langer duren vanwege eventuele concurrentie. Pas als diegene het echt niet wordt, schakelen we door naar de nummer twee. Het zou dus ook best kunnen zijn dat het langer duurt en dat de competitie al begonnen is."

De coach vraagt dus om geduld bij de achterban. "Ik ben ook ongeduldig. Ik wil zo snel mogelijk aan de slag gaan met een elftal waar ik succes mee wil halen. Aan de andere kant weet ik ook de redenen waarom het allemaal wat langer duurt."

Revanchegevoelens
Al met al is Steijn tevreden met wat hij deze week heeft gezien van Ajax. "Vooral de teamspirit stemt mij tevreden. Er wordt goed en hard getraind. Er wordt gelachen met elkaar. Dat zie je wel. Daarnaast wil het team zich revancheren voor het afgelopen jaar. Dat zie ik er wel aan af."

Gerelateerde artikelen

Thumbnail 1 (2)

Q&A met Brobbey en Salah-Eddine: 'Ik zou wel zijn techniek willen hebben'

Wie was of is hun idool? Hebben ze rituelen rondom wedstrijden? En welke speler zouden ze graag naar Ajax zien komen? Brian Brobbey en Anass Salah-Eddine kregen deze week op het trainingskamp in Duitsland een reeks vragen voorgeschoteld van onze presentator Aviv. Een mooie kans om deze Ajacieden nog beter te leren kennen.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Vandenboomenplayermic1920

Player Mic | Dit is de training van Ajax met Branco van den Boomen

Hoe gaan spelers met elkaar om op trainingskamp? Wat voor dingen zeggen ze tijdens elkaar tijdens een oefensessie? Hoe voelt nieuwkomer Branco van den Boomen zich tussen zijn teamgenoten? We deden een microfoontje om bij de middenvelder. Dat gaf een mooie inkijk.

Tags

  • #PreSeason

Socials