De Graaff trots: 'Je leeft jaren naar dit moment toe'

Tom de Graaff, keeper van Ajax O18, heeft zijn eerste contract bij de club getekend. De zestienjarige doelman werkte jaren toe naar dat bijzondere moment.

Tags

  • #DeGraaff

Socials

"Dit is een geweldig dag en een hele mooie ervaring", vertelt De Graaff. "Je leeft naar dit moment toe. Ik zit zeven jaar bij de club en heb keihard gewerkt om hier kunnen komen."

De doelman is fan van Manuel Neuer en beschrijft zijn eigen kwaliteiten als volgt: "Ik ben sterk in de één-tegen-één. Mijn reacties en het keepende gedeelte, dat is mijn wapen. Daarbij kan ik goed meevoetballen, dat wordt bij Ajax natuurlijk ook gevraagd." 

Doelen
De Graaff, net terug uit Portugal na de wedstrijd in de UEFA Youth League tegen Sporting CP, is ambitieus. "Ik wil zoveel mogelijk spelen bij Ajax O18. Daarnaast wil ik meetrainen bij Jong Ajax en daar misschien wel minuten maken. Maar het hoofddoel is natuurlijk de stap naar het eerste elftal maken en Ajax' eerste keeper uit de jeugd sinds een tijdje worden."

Tags

  • #DeGraaff

Socials

Gerelateerde artikelen

Sportingo18 Ajax Vanaxel

Ajax O18 opent Youth League met gelijkspel

Ajax O18 kon in de eerste Europese wedstrijd gelijk flink aan de bak. In Portugal stond het jonge team van trainer Dave Vos tegenover Sporting CP. Na een aarzelende eerste helft waarin Ajax snel achterkwam, ging het de tweede helft een stuk beter. Jeppe Kjaer Jensen scoorde de 1-1. Amourricho van Axel Dongen schoot Ajax na een prachtige aanval nog op 1-2, maar die goal ging vanwege buitenspel niet door.

Tags

  • #UYL

Socials

Reactiedavevos

Dave Vos na gelijkspel: 'Dubbel gevoel overheerst'

De reacties van Dave Vos en Amourricho van Axel Dongen na het 1-1-gelijkspel in de Youth League tegen Sporting Portugal. 'In de tweede helft hadden we een goal tegen kunnen krijgen, maar hadden wij ook de kansen.'

Tags

  • #UYL
  • #O18

Socials

Davevos3

Vos (O18): ‘Heerlijk dat we eindelijk weer Europees kunnen spelen’

Samen met de Ajacieden van Erik ten Hag vlogen ook de talenten van Ajax O18-trainer Dave Vos dinsdag naar Portugal voor een Europees duel. Woensdag is het dubbel Matchday in Lissabon: de UEFA Youth League-middagwedstrijd tussen Sporting CP en Ajax O18 biedt een fraaie aanloop naar het ‘grote’ Champions League-treffen tussen beide clubs in de avonduren.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials