De jacht op eDivisie-titel nummer vier

Hagebeuk
Hagebeuk

Op dinsdag 30 maart gaat het nieuwe seizoen van de eDivisie van start. De achttien Eredivisie-teams nemen het tegen elkaar op om uit te maken wie de beste is van het spel FIFA21. Ajax trapt om 18:30 uur af tegen FC Emmen.

Tags

  • #eSports

Socials

Het vorige seizoen van de eDivisie werd beslist op 6 januari. Toen kroonde Ajax zich voor de derde keer tot nationaal FIFA-kampioen. Na een sterke aanloop wisten Dani Hagebeuk en Tjardo Paliama het ook op de finaledag waar te maken. In de finale werd toen afgerekend met Vitesse.

Opzet eDivisie
Een eDivisie-seizoen bestaat uit een competitie waarin alle achttien Eredivisie teams vertegenwoordigd zijn met twee eSporters: één op de Playstation 4 en één op de Xbox One. Ieder team speelt op beide consoles één keer tegen elkaar. De resultaten van de PlayStation-wedstrijd en het Xbox-duel worden gecombineerd tot één einduitslag. Deze telt mee voor het klassement.

Na zeventien speelrondes eindigt de reguliere competitie. De bovenste vier gaan rechtstreeks naar de finals. De nummers vijf tot en met twaalf spelen play-offs voor de resterende vier tickets. De finals worden in een knock-out-systeem gespeeld.

De winnaar van de eDivisie krijgt naast de schaal ook 25.000 euro en plaatst zich bovendien voor de play-offs van het WK. Met de winst van de afgelopen eDivisie-editie zijn de twee eSporters van Ajax al geplaatst voor de play-offs van de FIFA eWorld Cup, oftewel het WK FIFA. Dit is een jaarlijks terugkerend toernooi dat plaatsvindt in juli. De winnaar van dit evenement mag zich wereldkampioen EA SPORTS FIFA 21 noemen, het hoogst haalbare voor een FIFA-speler.

Blijf via het Instagram-account van Ajax Esports op de hoogte van Ajax’ verrichtingen in de eDivisie.

Tags

  • #eSports

Socials

Gerelateerde artikelen

FOTOHALLER

Haller in FIFA 21 Team of the Week

Sébastian Haller is de volgende Ajacied in het FIFA 21 Team of the Week. Na zijn twee goals tegen Sparta Rotterdam kreeg hij zijn In Form-kaart.

Tags

  • #Haller

Socials

Subwayverlenging

Ajax Esports en Subway Nederland verlengen samenwerking

Ajax Esports en Subway Nederland hebben hun samenwerking verlengd. Subway Nederland is sinds 2018 partner van Ajax Esports en organiseert samen met Ajax masterclasses waarin FIFA-spelers professionele coaching en FIFA-tips krijgen van esporter Dani Hagebeuk.

Tags

  • #Esports

Socials