De Jong over kwartfinale tegen AS Roma: ‘Ajax wint met 3-1’

Nigel de Jong speelde in zijn Ajax-tijd tegen AS Roma en voetbalde later zelf in Italië. Hij kent de tegenstander van aankomende donderdag in de kwartfinale van de UEFA Europa League aardig en denkt dat Ajax zeker kansen heeft de 2-1 achterstand om te buigen.

Tags

  • #DeJong
  • #ROMAJA

Socials

De 36-jarige middenvelder volgt Ajax nog altijd. Ook vanuit Qatar, waar hij als voetballer nog steeds actief is. "Ik ben een Amsterdammer in hart en nieren. Ajax zit voor altijd in mijn hart."

"Het is goed dat Davy Klaassen teruggekomen is", vervolgt De Jong direct over het huidige elftal. "Hij is een hele belangrijke factor voor dit team met zijn ervaring. Ook de jonge jongens doen het heel goed. Ik ben een fan van Ryan Gravenberch. En ook Jurriën Timber die nu doorkomt. Zo zie je dat bij Ajax nieuwe jongens altijd weer doorkomen."

Terug in de tijd
Ruim achttien jaar geleden speelde De Jong zelf als tiener met Ajax tegen AS Roma in de UEFA Champions League. "Volgens mij had ik toen nog haar", lacht de Amsterdammer. "Ik weet nog wel dat het er een fantastische atmosfeer hing in het stadion bij de thuiswedstrijd. Het was wel ontzettend koud."

"We waren vanaf het begin ontzettend energiek. We wilden die wedstrijden winnen. Bij de uitwedstrijd had je dat fantastische laserschot van Andy van der Meijde. AS Roma was toen een prachtige tegenstander, kijk maar naar de namen die daar toen speelden in die tijd."

Kansen
Ajax won in seizoen 2002/2003 in eigen huis en speelde in Rome gelijk. Ook nu gelooft De Jong nog in een positief resultaat voor de ploeg van Erik ten Hag. "Ajax speelde donderdag geen slechte wedstrijd. Uiteindelijk verliezen ze wel en met de uitgoals van AS Roma erbij wordt het wel een lastig verhaal."

"Maar ik denk dat er nog steeds kans is voor Ajax. AS Roma zal zeker de eerste dertig minuten afwachtend gaan spelen. Een vroege goal is welkom. Ajax scoort overal en altijd. Het wordt 3-1 voor ons."

Tags

  • #DeJong
  • #ROMAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Taylorrrrr

Anthony Taylor fluit AS Roma - Ajax

Anthony Taylor fluit donderdagavond AS Roma - Ajax. De Engelsman was al eens eerder de arbiter van dienst tijdens een Europese wedstrijd van Ajax.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials

Sliderbastiaan11

Highlights Ajax - AS Roma

Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in eigen huis in de kwartfinale van de UEFA Europa League met 1-2 te verliezen van AS Roma. De Amsterdammers hadden lang de overhand in de Johan Cruijff ArenA, maar verspeelden in de tweede helft een 1-0-voorsprong. Davy Klaassen maakte de enige treffer aan Amsterdamse kant. Dusan Tadic miste in de tweede helft nog een strafschop.

Tags

  • #UEL
  • #AJAROM

Socials