Debutant Banel: 'De volgende stap is de ArenA'

Voor Jaydon Banel ging er afgelopen week een 'jongensdroom' in vervulling. De negentienjarige aanvaller maakte zijn officiële debuut voor Ajax 1 in de UEFA Europa League-groepswedstrijd tegen Olympique Marseille. Enkele dagen later maakte hij ook zijn eerste Eredivisie-minuten op bezoek bij NEC. "Ik heb er onwijs hard voor gewerkt, dus ik denk dat ik wel trots mag zijn op mezelf."

Tags

  • #Banel

Socials

"De afgelopen dagen zijn onbeschrijfelijk. Ik heb mijn debuut in Europa én in de Eredivisie mogen maken. Dat zorgt voor een fantastisch gevoel", blikt Banel terug op een prachtige week.

Zenuwen
De talentvolle Amsterdammer was niet zenuwachtig om zijn Ajax-debuut te maken in Marseille. "Ik voelde het al een beetje aankomen toen ik op de bank zat. Ik dacht al: het kan zomaar gebeuren, dus wees voorbereid. Het was een heerlijk gevoel toen ik erin kwam."

Banel betitelt zijn eerste minuten in de Amsterdamse hoofdmacht als een 'jongensdroom'. "Het is iets waar ik van kleins af aan naar uitkeek. Ik heb er onwijs hard voor gewerkt, dus ik denk dat ik trots mag zijn op mezelf. De volgende stap is de ArenA, dan gaat het pas beginnen. Dan voel je hoe de fans achter je staan."

Gerelateerde artikelen

Berghuismarseille Uit1920

Samenvatting Olympique Marseille – Ajax

Ajax heeft donderdag in blessuretijd de uitwedstrijd bij Olympique Marseille met 4-3 verloren. Daardoor zijn de Ajacieden uitgeschakeld in de UEFA Europa League. Bij winst op AEK Athene in de laatste groepswedstrijd kan nog wel een vervolg in de UEFA Conference League worden afgedwongen.

Tags

  • #UEL
  • #OMAJA

Socials

Juichenteam1920

Highlights NEC – Ajax | Nipte zege in Nijmegen

Ajax heeft het uitduel met NEC tot een goed einde gebracht. De Ajacieden wonnen nipt in Nijmegen: 1-2. Kristian Hlynsson en invaller Carlos Forbs maakten de Amsterdamse doelpunten in de tweede helft. Elayis Tavsan deed iets terug voor de Nijmegenaren.

Tags

  • #NECAJA

Socials