Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • E. Tavsan  90"
NEC
1
2
NEC - Ajax
03/12/2023 - 14:30 uur
Goffertstadion
Ajax 1
  • K. Hlynsson  57"
  • Carlos Forbs  88"

  • Ajax heeft met 1-2 gewonnen bij NEC
  • Kristian Hlynsson en Carlos Forbs maakten de goals
  • Jaydon Banel maakte in de slotfase zijn Eredivisie-debuut

Liveblog

23:59

Highlights NEC - Ajax

De dag zit erop. Ajax won vanmiddag met 1-2 van NEC in Nijmegen. Tijd om het liveblog af te sluiten met de beelden van NEC - Ajax.

Woensdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan volgt het restant van RKC - Ajax. Tot dan.


19:38

Persconferentie met Van 't Schip en Brobbey: 'Praten over het leven'

Na afloop van NEC - Ajax kwamen John van 't Schip en Brian Brobbey naar de persconferentie in het Goffertstadion. Brian Brobbey kreeg de lachers op de hand toen er aan hem gevraagd werd wat hij in de busreis zou gaan doen naar Amsterdam. "Gewoon lekker een beetje praten over het leven."


17:53

Herbeleef de 0-2 bij Ajax Radio

In de slotfase schoot Carlos Forbs Ajax naar een 0-2-voorsprong in Nijmegen. Die goal klonk op deze manier bij Ajax Radio.


17:21

Bedankt voor de steun ❤️

Bedankenpubliek900 ??

Ook in Nijmegen was het uitvak weer goed gevuld. Bedankt voor de steun supporters!


17:16

De cijfers uit Nijmegen 📊

NEC NEC

Balbezit

NEC42%

Ajax 158%

Schoten

NEC10

Ajax 120

Schoten op doel

NEC4

Ajax 19

Vrije trappen

NEC8

Ajax 15

Hoekschoppen

NEC2

Ajax 16

Buitenspel

NEC1

Ajax 10

Overtredingen

NEC4

Ajax 18

Passes

NEC425

Ajax 1561


17:05

Van 't Schip: 'Als je hier wint toont dat karakter'

Schip900 2 ??

John van 't Schip verscheen zondagmiddag na de 1-2-zege op NEC met een tevreden gevoel voor de camera van ESPN. "Dit soort wedstrijden zijn niet gemakkelijk. We hebben een paar dagen geleden nog in Marseille gespeeld. Als je hier dan wint, toont dat karakter."

Ajax ging in Nijmegen rusten met een 0-0-tussenstand. "We hadden het idee dat de goal eraan kwam, maar konden hem in de eerste helft niet maken", aldus Van 't Schip. "Gedurende de wedstrijd kwam NEC er beter in. Wij kregen nog een paar goede mogelijkheden. Maar als je niet die goal maakt, blijft het altijd spannend."

De 0-1 kwam er na bijna een uur spelen alsnog via Kristian Hlynsson. "Ik was blij met de 0-1. Brian maakte een goede actie en Kristian rondde vervolgens goed af. Hij was er als de kippen bij om de openingstreffer te maken."

Van 't Schip vond het wel jammer dat Ajax niet eerder wegliep bij NEC. "Als we betere keuzes hadden gemaakt, hadden we eerder weg kunnen lopen. Doordat zij de 1-2 maken is het nog even spannend, maar al met al is dit een verdiende overwinning."


16:58

#ForTheFuture

Banel49 900 ??

Het was een prachtweek voor Jaydon Banel. De buitenspeler maakte donderdag tegen Olympique Marseille zijn Europese debuut. Drie dagen later viel hij ook nog eens in bij NEC. De negentienjarige Ajacied speelde al 51 duels voor Jong Ajax in actie.


16:52

Brobbey: 'Ik ben gretig voor mijn goals'

Brobbeyliggend900 ??

Brian Brobbey blikte bij ESPN terug op de 1-2-overwinning op NEC. De spits was zelf de aangever bij de openingstreffer. "Ik wilde wegdraaien, maar die verdediger hield me goed vast", keek de aanvaller terug op dat moment. "Uiteindelijk lukte het me om weg te draaien. Ik wilde eerst zelf schieten, maar zag ‘Kris’ (Kristian Hlynsson, red.) er beter voor staan. Het was een lekkere goal."

De Ajacied werd gevraagd of hij in een split-second niet voor een penalty wilde gaan toen hij de armen van zijn directe tegenstander om hem heen voelde. "Ik ben gretig voor mijn goals. En Steven Bergwijn staat op nummer één om een penalty te nemen, dus tja”, glimlachte hij.

Brobbey vond dat Ajax de wedstrijd wel eerder in het slot had moeten gooien. "In de eerste helft kwamen we er een paar momenten goed doorheen en creëerden we veel kansen. We hadden meer moeten scoren." 


16:38

Portugese treffer 🇵🇹

Carlos Forbs is de tweede Portugees met een Eredivisie-goal voor Ajax, na Dani. Hij maakte er twaalf tussen 1996 en 2000.


16:32

P O T M ⚽

Goal900 1 ??

De drie punten zijn binnen voor Ajax. Mede dankzij Brian Brobbey, die een belangrijk aandeel had in de openingsgoal. Hij is door jullie gekozen tot de Player of the Match met ruim 37 procent van de stemmen. Hij bleef Steven Berghuis en Kristian Hlynsson ruim voor.


90+4

[16:24]

Winst in Nijmegen

Het is afgelopen in het Goffertstadion. Ajax wint met 1-2 na goals van Kristian Hlynsson en Carlos Forbs. De Portugees maakte zijn eerste treffer in de Eredivisie.


90+2

[16:23]

Akpom.... Net niet

Wat een kans voor Chuba Akpom. Ajax komt er uitstekend uit via een een counter. De voorzet van Carlos Forbs lijkt op maat voor de ingevallen Engelsman. De spits glijdt van dichtbij de bal net over.


90+1

[16:21]

Vierde wissel bij Ajax

K. Hlynsson

(Uit)
38
Kristian Hlynsson

J. Banel

(In)
0
Jaydon Banel

90

[16:20]

Tavsan met de 1-2

NEC maakt in de slotfase alsnog de 1-2. Ar'Jany Martha wordt voorbij gespeeld door Elayis Tavsan. De buitenspeler ziet in de korte hoek een heel klein gaatje en krijgt de bal voorbij Ramaj.


88

[16:19]

Yes, Forbs maakt 0-2!

Goalgifje Uit2324 Forbs ??

Dit lijkt de beslissing. Carlos Forbs schiet van dichtbij raak: 0-2. 

Ook nu is de gever van de assist van behoorlijke importantie. De goede voorzet komt van Steven Berghuis. Daarna is het alleen nog inlopen voor Forbs. En die doet dat ook. Ajax verdubbelt de score.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Training1920

In beeld | Ajacieden richten focus op NEC-uit

Enkele dagen na het Europese treffen met Olympique Marseille wacht zondagmiddag alweer een nieuwe wedstrijd voor Ajax. De ploeg van John van ‘t Schip speelt dan vanaf 14:30 uur in het Goffertstadion een uitwedstrijd tegen NEC. De selectie bereidde zich zaterdagmiddag voor op het Eredivisie-duel met de Nijmegenaren.

Tags

  • #NECAJA

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Op naar NEC en RKC

Voor Ajax 1 staat aanstaande zondag een Eredivisie-wedstrijd in het Nijmeegse Goffertstadion op het programma. We blikken vooruit op dat duel met NEC en praten ook alvast over de hervatting van RKC - Ajax op woensdag.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

231201 John Van 'T Schip SITE

Van 't Schip: 'We hebben goed gevoetbald en karakter getoond'

John van 't Schip blikt daags na de teleurstellende nederlaag tegen Olympique Marseille terug op het Europese duel in Zuid-Frankrijk. De 59-jarige oefenmeester baalt van het resultaat, maar zag donderdagavond genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijden. "Ik wil komende zondag dezelfde spirit zien, maar dan wel drie punten behalen."

Tags

  • #VantSchip

Socials