Desiree van Lunteren vertrekt naar PSV

Lunteren
Lunteren

Desiree van Lunteren vertrekt na dit seizoen bij de Ajax Vrouwen. De 28-jarige verdediger verruilt Amsterdam in de zomer voor Eindhoven, waar ze een contract heeft getekend bij PSV.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Van Lunteren (Almere, 30 december 1992) stond sinds de zomer van 2019 onder contract bij Ajax en heeft nog een contract tot medio juni. In juni 2020 maakte Van Lunteren bekend dat ze in verwachting was van haar eerste kind, dat in december van dat jaar werd geboren.

Tijdens haar zwangerschapsverlof hervatte Van Lunteren de trainingen in de sportschool, om onder medische begeleiding weer fit te worden voor veldtrainingen en wedstrijden. "Desiree heeft gedurende haar zwangerschap altijd duidelijk gemaakt terug te willen keren in het profvoetbal”, vertelt manager vrouwenvoetbal Daphne Koster.

"Ajax heeft haar alle ondersteuning en faciliteiten aangereikt om dit te bewerkstelligen, ook vanuit mijn ervaring dat topsport na de zwangerschap zeker mogelijk is. Dat zij haar carrière bij PSV wil voortzetten is jammer, maar wij hebben uiteraard respect voor haar keuze en wensen haar veel succes met de terugkeer naar het wedstrijdveld.”

Statistieken
De oud-international van de OranjeLeeuwinnen speelde tussen 2012 en 2018 ook al bij Ajax. In totaal kwam ze 181 keer in actie voor de Ajax Vrouwen. Ook scoorde ze 71 keer, waaronder de allereerste goal van de Ajax Vrouwen in de wedstrijd tegen sc Heerenveen op 24 augustus 2012. Ze won tijdens haar eerste verblijf in Amsterdam drie keer de KNVB Beker, twee keer samen met het landskampioenschap (de dubbel).

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Cid73074 Dedicated Desiree V Lunteren STILL 660X371

#DEDICATED - Desiree van Lunteren

Desiree van Lunteren is een van de grootste namen bij Ajax. Met haar gaan we terug naar de plek waar haar carrière begon: SV Almere. Een portret waarin ze vertelt over de weg naar de top, hoe ze zover is gekomen en over haar moeilijkste periode tijdens haar carrière.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Cid73128 Van Lunteren 3

Desiree van Lunteren is zwanger

Desiree van Lunteren is in verwachting. De 27-jarige verdediger, die half december is uitgerekend, komt dit kalenderjaar daarom niet meer in actie voor Ajax. Wel blijft ze voorlopig trainen op de club.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

top-10-goals-desiree-van-lunteren-

Top 10 GOALS: Desiree van Lunteren

Zeven jaar geleden maakte Desiree van Lunteren de allereerste goal van de Ajax Vrouwen. Vele mooie en belangrijke treffers zouden volgen, daarom de tien mooiste doelpunten van Desiree op een rijtje.

Socials