Dest: 'Ajax is een heel mooi gedeelte van mijn leven geweest'

Sergiño Dest vertrekt naar FC Barcelona. In zijn laatste interview blikt hij terug op de mooie periode die hij bij Ajax heeft gehad. De verdediger kijkt uit naar de samenwerking met Frenkie de Jong, Ronald Koemen en Lionel Messi.

Tags

  • #Dest

Socials

"Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen. Al vind ik het nog steeds echt moeilijk om afscheid te nemen van Ajax, omdat ik hier ongeveer de helft van mijn leven heb doorgebracht. Ik ben hier sinds mijn elfde en ben nu negentien. Ik heb heel veel mooie herinneringen met Ajax meegemaakt."

De vleugelverdediger sprak inmiddels al met z'n nieuwe trainer en oud-Ajax-coach, Koeman. "Hij heeft goede plannen met mij. Hij weet dat ik rechtsback en ook linksback kan spelen. Koeman heeft er vertrouwen in en ik ook. Dat is het belangrijkste."

Sergiño Dest maakte tegen OSC Lille z'n debuut in de Champions League.

Sergiño Dest maakte tegen OSC Lille z'n debuut in de Champions League.

De Nederlands-Amerikaanse voetballer komt in Barcelona ook oud-Ajacied Frenkie de Jong tegen. Net op het moment dat Dest z'n doorbraak maakte in Ajax 1, was De Jong al vertrokken naar Spanje. "Ik ken 'm eigenlijk niet zo heel goed. Ik heb geen contactgegevens van hem. Als ik daar ben, word ik vast wel vrienden met hem."

Het besef dat hij Ajax nu verlaat voor FC Barcelona lijkt steeds meer binnen te dringen bij de negentienjarige voetballer. "Ajax is een heel mooi gedeelte van mijn leven geweest. Dat is nu in één klap een soort van weg. Ik hoop in de toekomst ooit terug te keren bij Ajax."

'Wie weet tot ooit'
Hoewel Dest 'slechts' 38 wedstrijden speelde in Ajax 1, maakte hij al een paar schitterende dingen mee. Zo won hij de Johan Cruijff Schaal bij z'n debuut. "Dat was mijn eerste moment in de Johan Cruijff ArenA. Dat gaf echt kippenvel."

Een maand later speelde hij voor de eerste keer in de Champions League tegen OSC Lille. "Over een paar jaar ga ik echt pas alles beseffen. Of als ik in ieder geval even rust heb. Dat zal vast even emotioneel worden. Ajax heeft de beste fans van de wereld. Ik hoop dat de fans het team altijd blijven steunen, ook in mindere periodes. Wie weet tot ooit."

Tags

  • #Dest

Socials

Gerelateerde artikelen

Dest1280

Ajax en FC Barcelona bereiken akkoord over Sergiño Dest

Ajax heeft overeenstemming bereikt met FC Barcelona over de overgang van Sergiño Dest. De overgang van de Nederlands-Amerikaanse verdediger naar de Spaanse club is per direct. Dest stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax. Ajax ontvangt een transfersom van € 21.230.000,-. Dat bedrag kan via variabelen nog oplopen tot € 26.230.000,-.

Tags

  • #Dest

Socials

Arena Interieur 380 Hoog

Ajax boekt als gevolg van transfers een nettowinst van €20,7 miljoen

Waar het seizoen 2018-2019 als het beste seizoen van deze eeuw de boeken in ging, kan het seizoen 2019-2020 als kortste worden omschreven. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle nationale competities voortijdig beëindigd. Weliswaar op de eerste plaats in de Eredivisie, maar zonder de schaal. Ondanks de grote impact als gevolg van de uitbraak van het coronavirus is de financiële impact in het boekjaar 2019-2020 beperkt gebleven mede dankzij de steun van de fans en partners.

Tags

  • #jaarcijfers

Socials

49297100 D812 4234 Ae21 B269fb0ad7a2 Dest 1

Dest: 'Daniel Alves is mijn grootste voorbeeld'

In het afgelopen seizoen kwam Sergiño Dest als een komeet opzetten. In de voorbereiding in Oostenrijk maakte de vlugge back een goede indruk en beloonde Erik ten Hag hem met zijn debuut in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Sindsdien stond Dest met regelmaat in de basiself en dat resulteerde zelfs in persoonlijk succes, want hij werd uitgeroepen tot het Talent van het Jaar. De Amerikaans international kijkt met een goed gevoel terug op het vorige seizoen.

Tags

  • #Dest

Socials