Deze Ajacied speelde tot nu toe vaker in de Champions League dan Eredivisie: 'Op naar meer'

Een klein halfuur mocht hij meespelen tegen Napoli: Youri Baas. De linksback kwam bij een 3-1-achterstand in het veld, maar toch genoot hij van zijn minuten in de UEFA Champions League. Hij heeft zelfs meer wedstrijden in het Europese clubtoernooi achter zijn naam staan dan Eredivisie-duels. "Het zijn toch de mooiste wedstrijden die je dan meepakt."

Tags

  • #Baas

Socials

Het moment van invallen was niet ideaal voor Baas: toen hij het veld betrad was de tussenstand 3-1. De linksback had graag gezien dat hij met zijn teamgenoten een goed resultaat had gehaald in Italië. "Als je nou naar de twee wedstrijden tegen Napoli kijkt, zie je dat we tien tegengoals hebben gekregen. Dat moet beter."

Het waren niet zijn eerste minuten dus in de Champions League voor de negentienjarige vleugelverdediger. Ook in de thuiswedstrijden tegen Rangers FC en Napoli kwam hij al in actie. De back typeert het voetballen in de Champions League als een 'jongensdroom'. "Het podium is hartstikke mooi. Op naar meer."

De punten in Amsterdam
Komende zondag wil hij tegen Excelsior weer zijn minuten maken. En als het aan hem ligt, blijven de punten ook in Amsterdam. "We moeten dominant zijn aan de bal en veel doelpunten maken. Daar hebben we tegen Napoli een stap in gezet. Tegen Excelsior moeten we nog een stap erbij zetten. Back to winning ways."

Gerelateerde artikelen

Bedank Kudus 180

Napoli-uit | Vocale steun vanuit Ajax-vak

Ajax ging naar de stad waar Diego Maradona en de pizza de boventoon voeren: Napels. De Amsterdammers verloren woensdagavond in de UEFA Champions League met 4-2. Net zoals in Liverpool zorgden de meegereisde Ajax-fans voor een goede sfeer vanuit het uitvak in Italië.

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials