Schreuder en Berghuis teleurgesteld over resultaat in Italië: 'Napoli was heel efficiënt'

Alfred Schreuder en Steven Berghuis dropen teleurgesteld af na de 4-2-nederlaag bij Napoli in de UEFA Champions League. Beiden prezen wel het teamgevoel binnen Ajax. "We deden het veel meer samen met elkaar dan vorige week. We bleven als team in de wedstrijd na de 2-0. Het was jammer dat we het momentum na de 2-1 niet konden vasthouden."

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials

Ajax startte nog dramatisch in Napels. Na een kwartier spelen stond het 2-0 voor de thuisploeg. Daarna rechtte de ploeg van Schreuder de rug, zo zag de trainer. "Dit Ajax wat we gezien hebben, heeft gestreden om een goed resultaat te halen. Na de eerste helft hadden we ook met 2-2 de rust in kunnen gaan, maar zij waren heel efficiënt. Dan zie je de klasse bij Napoli."

Ook Berghuis gaf complimenten aan de thuisploeg. Hij vond dat de koploper van de Serie A aanvallend heel bewegelijk was en hij zag dat Ajax daar het moeilijk mee had. "Napoli zit goed in elkaar. Toch zaten er in deze wedstrijden momenten dat we het naar ons toe hadden kunnen trekken. Reden genoeg nog voor ons om ons te ontwikkelen."

Beter team
Ten opzichte van vorige week (1-6-nederlaag, red.) vond de rechtsbuiten dat hij wel een beter team had gezien. "We speelden als team veel meer samen, ook na de twee tegenslagen die we vrij snel te verwerken kregen. Na de aansluitingstreffer van Klaassen werd het ook nog echt een wedstrijd. Het is jammer dat we dat niet langer konden volhouden, dan hadden we hier echt met een resultaat weg kunnen lopen."

Ook Schreuder vond dat er beter team stond. "De realiteit is hard. Maar we zijn aan het bouwen aan een nieuw Ajax. De support van de mensen vond ik ook fantastisch. Die hebben een Ajax gezien waar ze achter bleven staan. Ze zagen en voelden dat Ajax voor de gelijkmaker wilde gaan."

Gerelateerde artikelen

Timber 1280

Verslag | Ajax krijgt opnieuw een tik te verwerken tegen Napoli

Ajax heeft voor de tweede keer in acht dagen een deuk in het vertrouwen opgelopen tegen Napoli. De Amsterdammers gingen, na de 1-6-nederlaag van een week geleden, opnieuw onderuit tegen de koploper van de Serie A: 4-2. Davy Klaassen en Steven Bergwijn kwamen voor Ajax op het scorebord in de vierde speelronde van de UEFA Champions League.

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials

Pasveer 1280

In beeld | Napoli - Ajax

Ajax heeft woensdagavond de uitwedstrijd tegen Napoli met 4-2 verloren. Alle foto's rondom het vierde groepsduel in de UEFA Champions League zijn hier te vinden.

Tags

  • #UCL
  • #NAPAJA

Socials