'Diamanten' van jeugdopleiding Ajax inspiratie voor derde tenue seizoen 2023/2024

Taylor Header 1920
Taylor Header 1920

Adidas en Ajax presenteren vrijdag het derde tenue voor het seizoen 2023/2024. Het overwegend zwarte tenue met zilveren details heeft een in het oog springende diamanten-print. De grafische print is een symbolisch eerbetoon aan de 'diamanten' die de jeugdopleiding van Ajax op de Toekomst heeft voortgebracht. De jeugdopleiding vormt sinds jaar en dag het kloppend hart van de club.

Tags

  • #adidas

Socials

Dit is het vierde achtereenvolgende derde tenue waarmee een van de unieke verhalen die de club rijk is met de wereld wordt gedeeld. Het zwart/gouden tenue van 2020/2021 was een eerbetoon aan het 50e jubileum van de start van de Europa Cup trilogie van 1971, 1972 en 1973. Het kleurrijke tenue van 2021/2022 stond symbool voor de liefde van fans voor Bob Marley's Three Little Birds. Afgelopen seizoen stond de betekenis van de straatvoetbalpleintjes van Amsterdam centraal in het ontwerp, in samenwerking van adidas met Daily Paper

Naast een wedstrijdtenue zijn ook het trainingspak, hoodie, t-shirt en diverse accessoires verkrijgbaar.

Nu verkrijgbaar
De nieuwe collectie is direct te bestellen in de webshop van Ajax, de Official Ajax Fanshops in de ArenA, Kalverstraat en Bataviastad, adidas.nl en in de adidas Store in de Kalverstraat.

Bestel hier

Gerelateerde artikelen

Derdeshirt Thumb 1920

Ajacieden schitteren bij lancering derde tenue

Ajax en adidas lanceerden vrijdagochtend het derde tenue met een speciale video. Hierin speelden onder andere legendes Jari Litmanen en Klaas-Jan Huntelaar een fraaie rol. Ook spelers als Silvano Vos, Mika Godts, Anass Salah-Eddine en speelsters Rosa van Gool en Lily Yohannes zijn terug te vinden in de prachtige video.

Tags

  • #adidas

Socials

Derde Shirt Thumb 1920

In beeld | Fanshop in stijl en sfeer van derde tenue gebracht

Ajax heeft vrijdag zijn nieuwe derde tenue gepresenteerd voor het seizoen 2023/2024. Het tenue verwijst naar de ‘diamanten’ die de Amsterdamse jeugdopleiding de Toekomst heeft voortgebracht. Inmiddels hangen de nieuwe shirts, broekjes, kousen en de pre-match kleding in de verschillende fanshops van Ajax. Ook de Fanshop in de Johan Cruijff ArenA is in de stijl van Ajax’ derde tenue gebracht.

Tags

  • #adidas

Socials

Shirt Bergwijn Header 1920

Thuistenue 2023/2024: Ajax-logo op oorspronkelijke positie

Adidas en Ajax presenteren het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2023/2024. Op het nieuwe thuisshirt is het Ajax-logo in het midden geplaatst, de positie waar het Ajax-logo oorspronkelijk stond vanaf het moment dat het logo op het shirt kwam te staan. Onder andere in de legendarische jaren '70 en van 1991 tot 2010 stond het Ajax-logo centraal op de borst.

Tags

  • #adidas

Socials