Doelpuntenactie 2023 opnieuw groot succes

Net als in voorgaande jaren is ook de Doelpuntenactie 2023 weer een groot succes geworden. Recent bezocht een groep kinderen vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur op uitnodiging van de Ajax Foundation de Johan Cruijff ArenA. Ter afsluiting van dit bijzondere project ontmoetten de kids de jeugdvoetballers van Ajax die hadden gezorgd voor een karrenvracht aan doelpunten. Na een rondleiding volgde een speurtocht door de ArenA, waar de gasten een grote verrassing wachtte…

Tags

  • #Doelpuntenactie

Socials

Sinds een aantal jaren zetten Ajax-spelers uit de O8 tot en met O12 zich in voor de Doelpuntenactie. Eerst werden met het maken van zoveel mogelijk doelpunten cadeautjes 'gescoord' voor het Emma Kinderziekenhuis, daarna kozen de jeugdspelers ieder jaar voor een ander goed doel. Dit jaar was dat goede doel het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Dit jaar was het doel voor de Ajax-talenten om minimaal 600 doelpunten te maken. Voor zichzelf en het team, maar ook om de schitterende extra 'bonus' voor de kids van het Jeugdfonds Sport en Cultuur te realiseren. Alleen als de mijlpaal van 600 werd bereikt, konden kinderen hun cadeaus ophalen bij Ajax. De Ajacieden slaagden glansrijk in hun missie: tussen 11 maart en 20 mei werden maar liefst 607 doelpunten gemaakt!

25 setjes Ajax-kleding
Met die fraaie score werden dit jaar 25 complete setjes Ajax-voetbalkleding bij elkaar gespeeld voor kinderen van vijf verschillende clubs in Amsterdam die zijn aangesloten bij het Jeugdfonds. De kinderen van het Jeugdfonds die de kleding in ontvangst namen, besloten de feestelijke dag samen met de jeugdspelers van Ajax. Zo werd een bijzondere dag extra mooi en feestelijk afgesloten.

Gerelateerde artikelen

S'coolheader

In beeld | Mundus College wint Ajax Foundation-project S'Cool

Het Mundus College is de winnaar geworden van S'Cool, een vijftienweeks maatschappelijk project van de Ajax Foundation. Op de school in Amsterdam-West werd de prijs uitgereikt door Daphne Koster, manager van de Ajax Vrouwen. S'Cool is een competitief scholenprogramma voor het voortgezet onderwijs waarbij jongeren (14-17 jaar) aan de slag gaan met het bepalen van hun eigen normen en waarden en die van hun school.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Jashisloh Foundation 1280

Jashisloh (11) neemt de lessen van de Ajax Foundation in zich op: 'Je moet het bespreekbaar maken'

De deur van één van de skyboxen in Johan Cruijff ArenA zwaait open. De elfjarige Jashisloh stapt in een flink tempo naar binnen en richt zijn ogen direct naar voren. Zijn blik gaat naar een glazen wand met uitzicht op het stadion. "Wow", zegt hij terwijl hij zijn handen drukt op het glas en zijn hoofd richting de wand beweegt. "Kijk, daar stond ik net nog", wijst hij naar de tribune. "Echt vet, dit."

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials