Donkere avond voor Jong Ajax in Eindhoven

Jongajaxrasmussen
Jongajaxrasmussen

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de uitwedstrijd bij FC Eindhoven in winst om te zetten. Een gemiste penalty na vijf minuten bleek een voorbode voor een donkere avond; niet alleen verloor de ploeg met 3-0, ook Naci Ünüvar viel geblesseerd uit.

Tags

  • #JongAjax

Socials

In eerste instantie leek er dus nog weinig aan de hand in Eindhoven. Jong Ajax startte met de teruggekeerde Youri Baas op linksback en Christian Rasmussen in de spits. Ook waren er basisplaatsen ingeruimd voor verdediger Nordin Musampa en aanvallende middenvelder Alex Méndez.

FC Eindhoven had een hectische week achter de rug. De club nam afscheid van hoofdtrainer Ernie Brandts en kreeg na vier minuten al de eerste tegenvaller te verwerken. Rasmussen werd aangetikt in het strafschopgebied en Kenneth Taylor kreeg zodoende de uitgelezen kans om Jong Ajax vanaf elf meter op 0-1 te zetten. Zijn inzet was echter te slap en kon eenvoudig gepareerd worden door Eindhoven-doelman Swinkels.

Nadat Musampa even later hard inkopte uit een corner en Swinkels wederom redding bracht, was het de beurt aan keeper Daan Reiziger om te excelleren. Veel kreeg hij niet te doen, maar zijn save op een geweldige boogbal van Joey Sleegers mocht er zijn.

Blessure Ünüvar
Het aanvalsspel van Jong Ajax kende voldoende variatie, met een steeds wisselende Rasmussen en Ünüvar, waarbij ook Méndez vaak in de spits opdook. De ploeg van Mitchell van der Gaag speelde echter te onzorgvuldig om Eindhoven echt te verontrusten en het elftal kreeg helemaal een knauw te verwerken toen Ünüvar zijn knie leek te verdraaien in het kunstgras. Hij moest zich direct daarna laten wisselen.

Waar de eerste helft al niet op rolletjes verliep, ging het in de tweede helft helemaal mis. Toch was de eerste kans van de tweede helft voor Enric Llansana, maar daarna nam Eindhoven het over. Na de 1-0 van Pozo was vooral de 2-0 ongelukkig: Taylor wilde met een omhaal uitverdedigen maar schoot de bal via Peijnenburg achter Reiziger.

Even daardoor had Van der Gaag nog Max de Waal gebracht voor Rasmussen, maar de negentienjarige linksbuiten (Martha naar de spits, en de voor Ünüvar ingevallen Giovanni op rechts) stond voor een schier onmogelijke opgave om er nog iets van te maken. Martha onttrok zich nog enigszins aan de malaise, want zijn dribbels zorgden nog enig gevaar.

Krachten vloeien weg
Jong Ajax probeerde het na de 2-0 nog wel en mikte via Méndez (vrije trap) naast. Ook Liam van Gelderen zag een inzet na een flipperkastcombinatie niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Uiteindelijk vloeiden de krachten langzaam weg in de slotfase.

Sterker nog; in de laatste minuut scoorde FC Eindhoven via Donkor nog 3-0 en eindigde de toch al trieste avond voor Jong Ajax nog meer in mineur.

FC Eindhoven - Jong Ajax 3-0 (0-0)
56. Pozo 1-0
62. Peijnenburg 2-0
90. Donkor 3-0

Jong Ajax: Reiziger, Van Gelderen, Llansana, Musampa (78. Warmerdam), Baas (62. Douglas), Regeer, Taylor, Méndez (78. Fitz-Jim), Martha, Rasmussen (62. De Waal), Ünüvar (41. Giovanni)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumbnederlaagjongajaxtoposs

Jong Ajax onderuit tegen TOP Oss

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen TOP Oss in winst om te zetten. Ondanks een goede eerste helft ging het vlak na rust mis en die achterstand kwam Jong Ajax niet meer te boven: 0-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Marthajongajax

Highlights Jong Ajax - TOP Oss

Jong Ajax speelde vrijdagavond in Amsterdam tegen TOP Oss. Hoewel de ploeg van Mitchell van der Gaag mogelijkheden kreeg op een een overwinning, gingen de Brabanders er met de drie punten vandoor: 0-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials