Jong Ajax onderuit tegen TOP Oss

Thumbnederlaagjongajaxtoposs

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen TOP Oss in winst om te zetten. Ondanks een goede eerste helft ging het vlak na rust mis en die achterstand kwam Jong Ajax niet meer te boven: 0-1.

Trainer Mitchell van der Gaag had vooraf een aardige puzzel te leggen. Vanwege de absentie van een aantal spelers, startte ‘manusje van alles’ Youri Regeer op rechtsback. Het betekende dat Quinten Timber begon als defensieve middenvelder. Ook waren er basisplaatsen ingeruimd voor Ar’jany Martha en Jurgen Ekkelenkamp.

Positiewisselingen
Jong Ajax vloog uit de startblokken en had binnen honderd seconden al kunnen scoren toen Kenneth Taylor na een vlot lopende aanval op doelman Geens stuitte. De achttienjarige middenvelder verdeelde weer als vanouds het spel en vooral zijn actie waarin hij vier TOP Oss-spelers van zich afschudde, was het nakijken waard.

Het waren de positiewisselingen die TOP Oss aan het wankelen brachten. Zo dook Regeer regelmatig op in de aanval en waren ook Timber en Naci Ünüvar overal en nergens.

Vooral rond de 25e minuut regen de Ajax-kansen zich aaneen. Ekkelenkamp schoot hard op doel, Ünüvar lobte net naast en ook Sontje Hansen schoot over. Bij TOP vierden de frustraties hoogtij en duurde het tot vlak voor rust voordat zij de eerste echt grote kans lieten noteren. Daan Reiziger, een dag eerder nog op de bank tegen AS Roma, kon de bal echter overkijken.

Tegenvaller na rust
Doorgaan op de ingeslagen weg was ook na rust het devies, maar Jong Ajax kreeg al direct een fikse tegenvaller te verwerken. Uit het niets schoot de mee opgekomen Joshua Sanches de bal hard achter Reiziger en kon Jong Ajax in de achtervolging.

De ploeg leek van slag en kwam niet meer tot goede aanvallen. Een driedubbele wissel bracht daarin weinig verandering, al had Martha misschien iets meer kunnen doen met een boogbal van Ünüvar. TOP Oss was zelfs in de tegenstoten wat gevaarlijker, al kwam dat ook omdat Jong Ajax soms met teveel man voorin op zoek was naar de gelijkmaker.

Met Giovanni en Alex Méndez in de ploeg trachtte Van der Gaag nog wat te forceren en Jong Ajax zorgde in de slotfase ook nog voor wat meer gevaar. Terrence Douglas schoot hard over en ook invaller Kian Fitz-Jim schoot, iets minder gevaarlijk, naast. Ook Llansana trof geen doel toen hij een kans kreeg in de laatste minuut. Gescoord werd er niet meer en zo leed Jong Ajax voor het eerst in vier wedstrijden weer eens een nederlaag.

Jong Ajax – FC Oss  0-1 (0-0)
48. Sanches 0-1

Opstelling Jong Ajax: Reiziger, Regeer, Kasanwirjo (61. Musampa), Llansana, Douglas, Q. Timber (61. Van Gelderen), Taylor, Ekkelenkamp (61. Fitz-Jim), Ünüvar (79. Méndez), Hansen (73. Giovanni), Martha