Oliver fluit uitduel Ajax bij Dortmund

Oliver Michael 880 Copyright Proshots 13922875
Oliver Michael 880 Copyright Proshots 13922875

De UEFA heeft Michael Oliver aangesteld als scheidsrechter voor het uitduel van Ajax met Borussia Dortmund. Het treffen in de UEFA Champions League wordt woensdag vanaf 21:00 uur op Duitse bodem gespeeld. Twee weken terug waren de Ajacieden in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 te sterk voor Dortmund.

Tags

  • #UCL
  • #BVBAJA

Socials

Oliver floot eerder ook in het seizoen 2018/2019 een Europees duel van Ajax. Op 27 november 2018 versloegen de Amsterdammers, ook in de Champions League, AEK Athene met 0-2. In het OACA Spyros Louis-stadion in Athene maakte Dusan Tadic na de rust beide goals voor de ploeg van Erik ten Hag. 

Ajax verzekerde zich met die uitslag voor het eerst in dertien jaar van een plek in de achtste finales van de Champions League. De Amsterdamse club bereikte dat seizoen uiteindelijk de halve finale.

Engels kwintet
De Engelse arbiter wordt in Dortmund terzijde gestaan door zijn assistent-scheidsrechters Stuart Burt en Simon Bennett. Darren England treedt op als vierde official. VAR Stuart Attwell voltooit het Engelse kwintet. De Pool Tomasz Kwiatkowski is woensdag de assistent-VAR.

Gerelateerde artikelen

Blindtadic 880

On This Day | Puur voetbalgenot op magische avond

Ajax leverde exact één jaar geleden, op 19 oktober 2021, een wereldprestatie in het UEFA Champions League-duel met Borussia Dortmund. De Duitse topclub werd bij vlagen weggespeeld in een kolkende Johan Cruijff Arena: 4-0.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Blindstill880

Blind: 'Een heel groot compliment aan de fans'

Daley Blind kon zijn geluk niet op na de 4-0-overwinning op Borussia Dortmund. Ajax is na drie wedstrijden in de UEFA Champions League nog foutloos. "Het was fantastisch. We mogen trots zijn op het resultaat en er even van genieten."

Tags

  • #UCL
  • #AJABVB

Socials

Haller880heraja

Samenvatting Heracles - Ajax

Ajax had een uiterst moeizame avond in Almelo. Een duel dat vanuit Amsterdams perspectief nooit helemaal loskwam eindigde zoals het begon: 0-0.

Tags

  • #HERAJA

Socials