Droom komt uit voor Koster: 'Besef het pas als het zover is'

De Ajax Vrouwen staan voor een historische week met de eerste groepswedstrijd ooit in de UEFA Women's Champions League. Manager van de Ajax Vrouwen, Daphne Koster, is blij en emotioneel met alle positieve ontwikkelingen binnen de club. "Het is fantastisch voor Ajax en de speelsters."

Tags

  • #UWCL
  • #Koster

Socials

"Het gaat voor de wind", begint Koster met een grote glimlach in het stadion waar de Ajax Vrouwen de drie thuiswedstrijden gaan spelen. "Het gaat goed met mij en met alle personen die aan de achterkant veel werk en energie steken in de Ajax Vrouwen. Het lijkt bijna of het vanzelf gaat, maar het is niet vanzelf gegaan. Dat is ook gewoon direct de grootste uitdaging."

Berichten
Het ticket voor de groepsfase van het hoofdtoernooi werd veiliggesteld na twee zeges op FC Zürich. "Toen ik die avond vertrok bij Ajax, heb ik thuis in het donker, alle berichten bekeken en beantwoord. Nu vind ik het heel gewoon, maar ik denk dat het besef pas komt als het zover is. Dan zie ik alle mensen, de collega's die aan het werk zijn, de directie die aanwezig is en de live-uitzending. Dan besef ik: wat is er veel veranderd in de afgelopen twaalf jaar. Niet alleen bij ons, maar ook in de maatschappij. Ik hoop dat collega's dan ook voelen dat we dit samen hebben bereikt."

Koster is zichtbaar geëmotioneerd als ze het bespreekt. "Het doet me wat." Na een glas water gaat ze verder over de loting waarin de Ajacieden gekoppeld zijn aan Paris Saint-Germain, AS Roma en Bayern München. "Het is mooi dat we tegen zo'n clubs spelen. Het spreekt aan en het is fantastisch voor onze speelsters. Ze kunnen laten zien hoe ver ze zijn."

Openingsduel
Woensdagavond speelt de ploeg van Suzanne Bakker in eigen huis tegen Paris Saint-Germain. "Kwalitatief is het een goed elftal. Ze staan al jaren aan de top en hebben veel ervaring. Bayern München speelt power-voetbal en daar hebben we al een paar keer tegen gespeeld. Die gaan altijd volle bak. AS Roma vind ik lastig om in te schatten. De laatste jaren hebben ze behoorlijk geïnvesteerd, maar de Italiaanse competitie is lastig te peilen."

Koster kan niet wachten tot de historische avond in de Johan Cruijff ArenA. "Het is ongelofelijk, maar voor mijn gevoel heb ik hier altijd in geloofd. De vraag was wanneer het ging gebeuren. Dat we het met Ajax realiseren is mooi."

Gerelateerde artikelen

HL1920

Ajax Vrouwen openen groepsfase UWCL tegen Paris Saint-Germain

De UEFA heeft zaterdag het speelschema bekendgemaakt voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. De Ajax Vrouwen openen de poulefase met een thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Het duel wordt op 15 november om 21:00 uur gespeeld. De Amsterdammers werden vrijdag ook gekoppeld aan Bayern München en AS Roma.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Suzannebakker1920

Ajax Vrouwen euforisch na plaatsing: 'Willen dit structureel'

Suzanne Bakker, Sherida Spitse en Soraya Verhoeve waren alle drie 'enorm happy' na de overwinning op FC Zürich: 2-0. "We gaan gewoon Europa in", sprak Verhoeve euforisch uit. De Ajax Vrouwen plaatsten zich met overtuigende cijfers voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. De kampioen van Nederland won vorige week al met 0-6 in Zwitserland en klaarde de klus in eigen huis.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchtergoal1920

Highlights Ajax Vrouwen - FC Zürich | Geschiedenis geschreven

De Ajax Vrouwen hebben zich met overtuigende cijfers geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Over twee wedstrijden werd FC Zürich met 8-0 verslagen. In Zwitersland werd het vorige week 0-6. Woensdagavond was in eigen huis een 2-0-overwinning ruim voldoende om de tegenstander uit Zwitserland uit te schakelen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials