Dusan Tadic over spelen met gebroken vinger, de WK-loting en de titelrace

Dusan Tadic bewees afgelopen zaterdag tegen FC Groningen opnieuw hoe belangrijk hij is voor dit Ajax. Een dag na de wedstrijd blikten we met de captain terug op de zwaarbevochten zege. Ook ging hij in op de WK-loting voor Servië. In Qatar treft hij in november zijn teamgenoten Antony en Andre Onana.

Tags

  • #Tadic

Socials

Tadic schoot bij FC Groningen zelf de 1-2 binnen vanaf de penaltystip en was belangrijk met een assist bij de gelijkmaker. "Het is altijd zwaar tegen FC Groningen. Ze hielden ons goed onder druk. Het veld was ook moeilijk te bespelen. Maar we hebben gewonnen en dat is het enige dat telt."

Het viel zaterdag ook op dat de aanvoerder speelde met tape om zijn vinger. "Die vinger heb ik gebroken tegen Feyenoord", vertelt hij. "Ik voelde toen niks vanwege de adrenaline. Ik voel nooit pijn..."

Nadat de Serviër in de catacomben van het stadion van FC Groningen de interviews met de aanwezige journalisten had afgerond, stapte hij tevreden in de bus. "Het was een fijne reis. Zoals altijd keken we naar een wedstrijd die op dat moment bezig was. Dat was in dit geval FC Twente - PSV. Het is fijn voor ons dat PSV punten heeft laten liggen. Maar verder blijven we gefocust op onszelf."

WK-loting
Een dag voor die wedstrijd in Groningen vond de loting voor het WK plaats. Tadic is met zijn Servië onder andere gekoppeld aan het Brazilië van Antony en het Kameroen van Andre Onana. "Als je naar alle groepen kijkt, dan denk ik dat die van ons één van de zwaarste is. Het is wel mooi om tegen je teamgenoten te spelen. Het zijn fantastisch voetballers. Ze hebben zich keer op keer bewezen." 

Na zaterdag zijn er nog zes speelronden in de Eredivisie te gaan. Dat betekent zes finales spelen, aldus Tadic. "Sparta-thuis is de volgende. We hebben alles in eigen hand. We moeten laten zien wie Ajax is: de kampioen van Nederland."

Tags

  • #Tadic

Socials

Gerelateerde artikelen

Nous 880

Highlights FC Groningen – Ajax | Ajax slaat zijn slag en bouwt voorsprong verder uit

Ajax sloeg zijn slag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen zaterdag twee keer in de extra tijd. Eerst door twee keer te scoren in de blessuretijd van de eerste helft (goals van Davy Klaassen en Dusan Tadic: 1-2) en vervolgens ook in de extra minuten van het tweede bedrijf via Steven Berghuis: 1-3. Ajax opende de 28e speelronde met een moeizame maar verdiende overwinning. De voorsprong op PSV in de Eredivisie werd uitgebreid naar vier punten.

Tags

  • #GROAJA

Socials