Dusan Tadic vertrekt bij Ajax

AJAX Transfer Tadic 1920X1080
AJAX Transfer Tadic 1920X1080

Dusan Tadic vertrekt per direct bij Ajax. De club heeft meegewerkt aan het verzoek van de speler om de lopende arbeidsovereenkomst te ontbinden. Het contract van de Serviër liep bij Ajax nog tot en met 30 juni 2024, maar eindigt nu per direct.

Tags

  • #Tadic

Socials

Tadic werd op 20 november 1988 geboren in Bačka Topola, voormalig Joegoslavië. De aanvaller kwam in 2018 over van het Engelse Southampton. Op 25 juli 2018 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd Ajax – Sturm Graz (2-0), in de tweede voorronde van de UEFA Champions League.

In zijn eerste seizoen in 2018/2019 legde de aanvoerder direct beslag op de dubbel en speelde hij een belangrijke rol in de Europese campagne die strandde in de halve finale van de UEFA Champions League. In 2019 won hij bovendien de Johan Cruijff Schaal. In het door corona stilgelegde jaar 2020 eindigde hij met Ajax bovenaan, om in de twee volledige seizoenen daarna wederom kampioen van Nederland te worden. Zijn totaal aantal kampioenschappen met Ajax in Nederland komt daarmee op drie. Tweemaal won hij de beker (2019 en 2021).

Individuele prijzen
Daarnaast won hij als Ajax-speler nog enkele individuele prijzen, zo werd de international in zijn debuutseizoen direct uitgeroepen tot Nederlands voetballer van het jaar. In totaal speelde Tadic 241 officiële wedstrijden, waarin hij 105 doelpunten maakte.

Sven Mislintat: "Dusan heeft ons te kennen gegeven dat hij zijn lopende contract hier in Amsterdam wilde beëindigen. Sinds zijn komst in 2018 heeft hij jaar in jaar uit laten zien hoe belangrijk hij was voor het team, zowel binnen als buiten het veld stond hij er als een echte leider. Ook het afgelopen jaar stak hij met zijn statistieken boven iedereen uit en sinds zijn komst naar Amsterdam miste hij geen enkel competitieduel. Voor Maurice Steijn en zijn staf is het daardoor bovendien een aderlating dat hij nu wegvalt. Wij hadden hem graag voor de club behouden maar respecteren zijn wens en gunnen hem het allerbeste bij het vervolg van zijn carrière. Ajax heeft eerder met hem contact gehad over een vervolg van zijn carrière met betrekking tot het trainersvak, we hebben hem laten weten dat de deur wat dat betreft zeker voor hem open blijft staan."

Reactie Tadic
Dusan Tadic: "Het besluit om de club te verlaten is een hele lastige geweest. Ik denk echter dat dit het goede moment is, ik heb het gevoel dat het niet alleen voor mij maar ook het beste voor de club is om een nieuwe start te maken. De tijd die ik bij Ajax heb gehad en de successen die ik heb mogen meemaken zijn onbeschrijfelijke gevoelens, die heb ik nooit eerder in mijn carrière ervaren. Ik wil alle fans dan ook enorm bedanken voor de fantastische tijd die ik hier heb gehad. Wat mij betreft is dit overigens geen definitief afscheid, ik blijf voor altijd Ajacied en hoop in de nabije toekomst in Amsterdam terug te keren in een andere rol, als trainer."

Gerelateerde artikelen

Tadic Fakkel 1280

Tadic: 'Ajax is mijn leven'

Met zijn twee treffers tegen Sparta slechtte Dusan Tadic zondag de grens van honderd doelpunten voor zijn droomclub. Hij voegt zich in een lijstje met prachtige Ajacieden. “Elke keer als ik het shirt draag, ben ik weer trots.”

Tags

  • #Tadic

Socials

Tadic100 1280

Dusan Tadic | Alle honderd Ajax-goals van onze captain

Dusan Tadic bereikte zondag een unieke mijlpaal. De Ajax-aanvoerder maakte in de thuiswedstrijd tegen Sparta zijn honderdste officiële doelpunt in Amsterdamse dienst. Hierbij al zijn Ajax-goals in vogelvlucht.

Tags

  • #Tadic

Socials

Tadic Web

100 goals Tadic | Serviër in illuster rijtje

Honderd goals voor Ajax 1. Met zijn doelpunt tegen Sparta schaart Dusan Tadic zich in een rijtje met prachtige Ajacieden. Van Santiago Bernabéu tot een kolkende Johan Cruijff ArenA, de Serviër maakte ze overal.

Tags

  • #Tadic

Socials