Edson Álvarez in tranen: Ajax neemt afscheid van Mexicaan

Edson Álvarez neemt na vier seizoenen afscheid van Ajax en maakt de transfer naar West Ham United. Om de sterkhouder te bedanken voor zijn passie en inzet, verraste Ajax hem met een emotionele video met persoonlijke woorden van geliefden. Het resultaat: tranen over de wangen bij de 25-jarige Mexicaan.

Tags

  • #Álvarez

Socials

Voor de video reisde Ajax af naar Álvarez' geboorteplaats Tlalnepantla in de omgeving van Mexico Stad. We spraken met oude voetbaltrainers, met zijn familie en ook met jeugdvrienden. Zij hadden niet alleen prachtige woorden hadden over zijn passie en strijdlust, maar ook over zijn sterke band met Ajax en de fans.

De international van Mexico kwam op 22-jarige leeftijd en speelde 147 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax. Met Álvarez als inspiratiebron moedigde de club kinderen uit zijn oude buurt aan om ook hun dromen na te jagen. In samenwerking met adidas deelde Ajax duizend ballen uit op diverse pleintjes in Tlalnepantla, de plek waar de Mexicaans international is opgegroeid.

Álvarez kon het niet geloven. "Ik weet hoe het is om af te zien, om niets te hebben. Dat Ajax al die ballen heeft uitgedeeld aan de kinderen betekent veel voor me. Door een bal te geven aan een kind geef je hem of haar dus de mogelijkheid om te dromen. Tijdens het kijken van deze video bedacht ik me een paar keer hoe moeilijk het is geweest om te bereiken waar ik nu sta. Ik voel enorm veel trots."

Gerelateerde artikelen

Edsonalvarezvertrek1920

Ajax en West Ham United FC bereiken akkoord over Edson Álvarez

Ajax en West Ham United FC hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Edson Álvarez. De defensieve middenvelder stond in Amsterdam nog tot en met 30 juni 2025 onder contract. Ajax kwam met de Engelse club een transfersom overeen van omgerekend ruim € 38 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot ruim € 41 miljoen.

Tags

  • #Álvarez

Socials

Header Edson Vertrek 1920

Mexicaan Álvarez laat geliefd Amsterdam achter zich

Met zijn transfer naar West Ham United is er een einde gekomen aan het tijdperk Edson Álvarez bij Ajax. De Mexicaan ontpopte zich met zijn ontembare strijdlust, winnaarsmentaliteit en belangrijke doelpunten tot een zeer geliefde Ajax-speler. Nu neemt hij afscheid van 'zijn' Amsterdam.

Tags

  • #Álvarez

Socials

Alvarez Interview 1920

Álvarez tijdens afscheidsinterview: 'Ik ga alles missen'

Edson Álvarez laat Ajax na vier jaar achter zich, maar toch zullen de club en de stad Amsterdam altijd een speciaal plekje in zijn hart houden. "Ik ga alles missen", vertelt de Mexicaanse middenvelder, die naar West Ham United vertrekt.

Tags

  • #Álvarez

Socials