Eindelijk Klassieker-koorts voor Ajax Vrouwen: 'Dit gaat de geschiedenisboeken in'

De Ajax Vrouwen nemen het zondag voor de eerste keer in de geschiedenis op tegen Feyenoord. Trainer Danny Schenkel en aanvoerder Marjolijn van den Bighelaar vertellen wat het eindelijk kunnen spelen van de Klassieker voor hun betekent.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Als je hier niet naar uitkijkt, ben je denk ik geen voetballiefhebber", opent Schenkel. "Dit zijn de mooiste wedstrijden, duels die op zich staan. Het is historie en dat wij als selectie daarin betrokken zijn; dat gaat de geschiedenisboeken in."

Van den Bighelaar sluit zich daar bij aan. "Dit zijn hele gave wedstrijden. Dat het de eerste editie is betekent voor ons dat we iets heel moois neer willen zetten. Hier doe je het voor."

Belangrijke terugkeer
"Ik ben aan het genieten dat ik weer op het veld sta', vertelt Van den Bighelaar over haar rentree na lang blessureleed. "Ik voel me per dag fitter worden en ben gretig. Na een moeilijke periode ben ik geopereerd en daar ben ik nu blij mee. Nu is het tijd om vooruit te kijken."

Schenkel vindt het cruciaal voor zijn ploeg dat de aanvoerder er weer bij is. "Het is heel fijn dat Marjolijn terug is. Ze is een doelpuntenmaker, maar ook een aanjager in de groep."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Bakker1 (1)

Bakker schiet Ajax Vrouwen in extremis naar zeer welkome zege

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond na tweemaal opeenvolgend puntenverlies een zeer welkome overwinning geboekt. Op sportcomplex de Toekomst werd sc Heerenveen met 2-1 verslagen. Het winnende doelpunt werd in extremis gemaakt door Eshly Bakker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials