Eiting revalideert in Amsterdam: 'Het gaat heel snel'

De aan Huddersfield Town verhuurde Carel Eiting herstelt momenteel in Nederland van zijn knieblessure. De middenvelder is erg optimistisch over zijn herstel en hoopt snel weer minuten te maken bij de Engelse club.

Tags

  • #Eiting

Socials

De 22-jarige middenvelder raakte kort na de jaarwisseling geblesseerd in een duel met Reading. "Ik weet alleen nog het moment dat ik iets voelde in mijn knie. Daarna moest ik geopereerd worden. Dat is supergoed gegaan. Het herstel gaat heel snel."

De Amsterdammer vertrok afgelopen september naar Engeland. De transferwindow was dit jaar langer open vanwege de coronacrisis. "Het is een hele gekke periode geweest. Je krijgt niet al je keuzes zomaar tegelijkertijd op een briefje. Maar op een gegeven moment kwam de interesse vanuit Huddersfield."

"Ik heb toen vijf gesprekken gevoerd met mensen op de club", vervolgt hij. "Hun plan stond mij aan. Je speelt heel veel wedstrijden in de Championship (het tweede niveau, red.) in Engeland. Ik wilde graag veel competitiewedstrijden spelen. Daarnaast kon ik op alle drie de posities op het middenveld terecht; op zes, acht en tien. Al met al was het voor mij een heel compleet plaatje."

Eiting wilde daarnaast het liefste een buitenlands avontuur aangaan. Niet alleen om zich als mens te ontwikkelen, maar ook al speler. "Ajax heeft een hele specifieke en gave speelstijl. Ik dacht: als ik nu even een hele andere kant op ga, dan leer ik daar heel veel van." De middenvelder, die bij Ajax de bijnaam de Professor kreeg, is oprecht blij dat zijn keuze is gevallen op Huddersfield. "Daar wonen is heel leuk, de omgeving is leuk. En de mensen zijn heel vriendelijk."

Even terug in Nederland
Nu Eiting in Amsterdam revalideert, heeft hij wat meer de tijd om naar de prestaties van Ajax te kijken. "Ze hebben de afgelopen periode heel veel punten gepakt. Dat is ontzettend belangrijk. Daardoor komen ze in een flow, waardoor de wedstrijden ook weer makkelijker verlopen. En er is een gat geslagen."

De kans is groot dat de Amsterdammer nog maar even in het land is, om straks weer fit naar Engeland terug te keren. "Het gaat echt heel snel. Ik hoop binnen een paar weken mijn rentree te maken. Dat zou echt mooi zijn."

Sowieso bekijkt hij zijn hele revalidatie van een positieve kant. Eiting woont bijvoorbeeld op dit moment weer bij zijn ouders. "En dat is ontzettend gezellig. Ik zie weer meer mensen die ik in Engeland niet kon zien vanwege corona. Ik heb ook meer tijd nu om sterker te worden. Dat is het positieve."

Als de middenvelder in de zomer weer terugkeert bij Ajax, heeft hij nog een contract voor één seizoen. "Dan ga ik met Edwin van der Sar en Marc Overmars zitten om te vragen of we gaan verlengen of verkopen. Ik wil niet uit mijn contract lopen. Niet voor Ajax en niet voor mezelf."

Tags

  • #Eiting

Socials

Gerelateerde artikelen

Eiting1

Carel Eiting op huurbasis naar Huddersfield Town FC

Ajax en het Engelse Huddersfield Town FC hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Carel Eiting. De verhuur naar de club die uitkomt in The Championship is per direct en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2021. Het contract van Eiting bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #Eiting

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl