El Azhari wint Richard Witschge Bokaal: 'Hij is echt super zwaar'

Voorafgaand aan elk thuisduel van Ajax mag één jeugdspeler proberen de bal zo lang mogelijk hoog te houden. De prijzen van het seizoen 2022/2023 werden afgelopen zondag in de Johan Cruijff ArenA verdeeld. Ilias El Azhari, speler van Ajax O11, nam de grootste beker mee naar huis door de bal 3.464 keer hoog te houden. "Op dat moment denk je niet veel na."

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

El Azhari kreeg voorafgaand aan het laatste thuisduel van Ajax tegen FC Utrecht de Richard Witschge Bokaal uitgereikt door niemand minder dan Witschge zelf. Teamgenoot Julien Molenaar werd ook in het zonnetje gezet, hij eindigde op plek twee door de bal 1.310 keer hoog te houden.

'Dat red ik niet hoor'
Witschge is erg onder de indruk van de prestatie van Ajax-talent El Azhari. "Meer dan 3.400 keer, dat is ongelofelijk. Dat red ik niet hoor, dan krijg ik kramp in mijn benen", aldus de voormalig technicus van Ajax.

Witschge stopte vroeger met hooghouden bij de duizend, omdat hij dan verzuring kreeg in zijn dijbenen. El Azhari had hier een stuk minder last van. "Tussen de tweehonderd en zeshonderd heb je een beetje verzuring in je benen, maar als je daar overheen bent heb je een stuk minder pijn. Dan kun je gewoon door."

Trots
Molenaar en El Azhari zijn erg trots op hun prestatie. "Het is speciaal dat ik hier mag staan", vertelt Molenaar. "Ik ben echt super trots. Het is een mooie prestatie en super leuk om het veld op te gaan", vult El Azhari zijn teamgenoot aan.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Gerelateerde artikelen

Header O13 1280

Blik op de Toekomst | O18 & O13-1 kampioen

Een zaterdag met drie kampioenswedstrijden. De O16 begon als eerste, maar ging ruim ten onder tegen Vitesse. De O18 en O13-1 zegevierden wel en kroonden zich tot (voorjaars-)kampioen. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

VIERECK

Matchwinner Viereck: 'Ik had het in mijn hoofd'

Neal Viereck zorgde met zijn rake kopbal in de absolute slotfase ervoor dat Ajax O18 met 3-2 won van FC Utrecht O18. Dankzij de goal van de verdediger veroverden de Amsterdammers het voorjaarskampioenschap. "Het voelde heel speciaal."

Tags

  • #AjaxO18
  • #Viereck

Socials